Wat Eten We Vandaag: Sticky tempé en wokgroenten met kruidige rijst en komkommersalade

Om je vingers bij af te likken: vegetarische sticky tempé in een zoete ketjap-sojamarinade. Geserveerd met kruidige rijst, wokgroenten en een komkommersalade als frisse tegenhanger.

Hoofdgerecht: vegetarisch
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 400 g pandanrijst
- 2 cm gember

Tempé
- 400 g temp
- neutrale olie
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- 2 cm gember
- 4 el bruine basterdsuiker
- 4 el sojasaus
- 6 el ketjap

Komkommersalade
- 1 komkommer
- 5 el witte balsamicoazijn
- 1 el bruine basterdsuiker
- halve rode peper

Wokgroenten
- 400 g peultjes
- neutrale olie
- 1 teen knoflook

Benodigdheden
Keukenpapier, wok

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Sticky tempé © 24Kitchen
  1. HAK voert als eerste voedselfabrikant Nutri-Score in: ‘waar wachten we nog op?’

    HAK voert als eerste voedselfa­bri­kant Nu­tri-Sco­re in: ‘waar wachten we nog op?’

    Als eerste in Nederland voert groentefabrikant HAK het voedselkeuzelogo Nutri-Score in. Of het nu een pot appelmoes, doperwtjes, kersen of rode kool is, de etiketten van de HAK-producten worden vanaf 1 september voorzien van het nieuwe logo dat aan de hand van kleuren en lettercodes aangeeft hoe gezond drinken of eten is. Timo Hoogeboom, algemeen directeur van HAK, legt uit waarom zijn bedrijf het voortouw neemt.