Wat Eten We Vandaag: Tacobowl met bloemkoolrijst
Deze snelle tacobowl is perfect voor een drukke doordeweekse dag. Het gerecht staat al in twintig minuten op tafel en is een bron van voedzame groenten en peulvruchten. De tortillachips geven de bowl een lekkere crunch en de oude kaas zorgt voor wat pit.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 220 gr kidneybonen uit blik
- 250 gr bloemkool
- 2 trostomaten
- 1 avocado
- 1 el olie
- 1 el burritokruiden
- 60 gr geraspte oude kaas
- 50 gr tortilla chips
- 50 ml zure room
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Is je watermeloen rijp? Experts leggen uit waaraan zij het zien
In de zomer ligt de watermeloen in grote aantallen in de schappen. Een paar stukken watermeloen zorgen op warme dagen voor een gezonde portie zoete verfrissing, mits je een goede, rijpe watermeloen te pakken hebt. Maar hoe herken je of een watermeloen rijp is? -
Wat Eten We Vandaag: Pad Thai met mihoen, peultjes en garnalen
Pad Thai is een bekend groentegerecht uit Thailand en is zeer populair in Azië onder meer vanwege de lage prijs. Het gerecht bestaat uit een combinatie van groenten, ei en vis, vlees of een vleesvervanger. Wij gaan voor deze overheerlijke variant met garnalen. -
Wat Eten We Vandaag: Groentesoep met broccoli, prei en courgette
Een voedzame soep met enkel groene groenten: broccoli, prei, courgette en bleekselderij. Deze lichte maaltijd vol met vezels wordt afgemaakt met frisse munt en knapperige pijnboompitten. -
Energierekening
Ferdi: 'We hebben geen afwasmachine. Echt, klinkt raar hè? Ik zou niet weten waarom’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ferdi Verberk (57) uit Sint Anthonis. -
Koken & Eten
Appels, peren en druiven doen het goed, maar extreem weer maakt komende maanden wel ‘spannend’
Nederlandse telers van appels en peren verwachten in het najaar ongeveer evenveel kilo's te oogsten als vorig jaar. Wijnboeren zijn eveneens tevreden. Het wordt nog wel spannend, melden de ondernemers. Want de droogte, de hitte, hagelbuien en ongedierte kunnen nog roet in het eten gooien.
-
PREMIUM1
Acute kiespijn ’s nachts? Als Apeldoorner wacht je dan een flinke rit: ‘Wist niet wat ik hoorde’
Acute kiespijn of tandpijn? Tand afgebroken of een kroon uitgevallen? Als inwoner van Apeldoorn ben je voor spoedhulp buiten de reguliere openingstijden sinds 1 juli veroordeeld tot een rit naar Deventer. ,,Ik wist niet wat ik hoorde”, is Apeldoorner René Heus nog altijd stomverbaasd. -
PREMIUM
‘Alles is duurder geworden. Veel collega’s hebben het niet gered’
Rome heeft flink te lijden gehad van de corona-pandemie. Ongeveer een kwart van de economie in de Italiaanse hoofdstad is direct of indirect afhankelijk van het toerisme. Nu zijn de toeristen weer terug. -
Duurder tijdens levertijd: prijzen nieuwe auto’s blijven maar stijgen
Nieuwe auto’s zijn de afgelopen maanden rap duurder geworden, meldt dataleverancier Autotelex. Prijsverhogingen van vijf of zelfs tien procent zijn geen uitzondering en kunnen ook plaatsvinden ná het tekenen van het koopcontract.