Wat Eten We Vandaag: Tajine met kabeljauw
Wanneer je deze tajine op tafel zet maak je meteen indruk met de mooie schaal gevuld met heerlijke en geurige ingrediënten. Wij kiezen voor een vistajine, gevuld met kabeljauw. Extra lekker met flatbread en de frisse salade van komkommer, tomaat en verse kruiden.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal porties: 4
Categorie: Vis
Ingrediënten:
- 2 rode uien
- 8 tomaten
- 4 wortels
- 2 citroenen
- 4 teentjes knoflook
- 4 takjes peterselie + extra ter garnering
- 100 gr zwarte olijven
- 4 kabeljauwfilets
- 5 el zonnebloemolie
- 1½ el ras el hanout
- 2 takjes tijm
- 1 komkommer
- 1 witte ui
- 2 takjes munt
- Peper en zout
- 4 kleine flatbreads
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Dit betaal je aan tol voor een autovakantie naar Kroatië
-
Wat Eten We Vandaag: Krokante asperges op zomerse salade
Het aspergeseizoen is van april tot juli, dus geniet er nog even van. In dit recept koken we de asperges, waarna we ze door bloem, ei en panko halen. Vervolgens frituur je ze, waardoor ze lekker krokant worden. Zo heb je ze waarschijnlijk nog niet eerder op. Een aanrader in combinatie met de frisse dressing. -
Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen carpaccio
Flammkuchen is ontstaan in de regio Elzas, door de jaren heen is de flammkuchen op steeds meer plekken populair geworden, waaronder in Nederland. In dit recept beleggen we de flammkuchen met carpaccio en natuurlijk rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. -
PREMIUM
Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol? -
Wat Eten We Vandaag: Franse plaattaart
Deze Franse plaattaart is op basis van prei en brie. Prei is, net als ui, scherp en pittig wanneer je het rauw eet. Door het kort te bakken en vervolgens te stoven in een groentebouillon, krijgt het een heerlijk zachte, iets zoete smaak. Dit combineert goed met de brie en walnoten.
-
Wat Eten We Vandaag: Mediterrane zalm uit de oven
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Pastasalade met parmaham en gegrilde avocado
Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Deze snelle pasta salade bevat zo weinig ingrediënten, dat deze binnen no time op tafel staat. Ideaal als snelle lunch of avondmaaltijd en bovendien ook heel makkelijk om te preppen. -
PREMIUMhuisarts vertelt
Niet zelden ga ik op zoek naar gevonden voorwerpen in de vagina
Een patiënt komt in paniek de spreekkamer van huisarts Rutger Verhoeff binnen. Het condoom is kwijt en zou nog in haar vagina moeten zitten. Hij schrijft erover in de rubriek Huisarts Vertelt.