Wat Eten We Vandaag: Tempeh in ketjapsaus met wintergroenten en rijst

Tempeh, of tempé, is eigenlijk een blok van samengeperste sojabonen en hoewel dat misschien niet appetijtelijk klinkt, kun je heel veel smaken toevoegen aan tempeh. Probeer het vanavond met deze tempeh in ketjapsaus met wintergroenten en rijst.

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 300 g basmatirijst
- 1 à 2 rode pepers
- 3 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- Zonnebloemolie of arachideolie
- 100 ml ketjap manis
- 0,5 citroen
- 0,5 spitskool
- 1 à 2 winterpenen
- 50 g santen
- Zout en peper
- 1 blok tempeh (250 g)

Benodigdheden:
- Vijzel, pan voor frituren, keukenpapier

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In de onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
© 24Kitchen