Wat Eten We Vandaag: Turkse pizza met aubergine en yoghurtsaus
Een Turkse pizza is vaak gevuld met gehakt, ui, tomaat, pepers en peterselie. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Anatolië; een regio in het zuidoosten van Turkije en wordt ook wel lahmacun genoemd. In deze vegetarische variant vervangen we het gehakt door een pasta van kruidige aubergine.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 280 gr aubergine
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 70 gr tomatenpuree
- 1 tl paprika poeder
- Peper en zout
- 2 wraps
- 150 gr cherrytomaatjes
- 100 gr gesneden ijsbergsla
- 150 gr komkommer
- 200 gr Griekse yoghurt, 10% vet
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Egg fried rice
In de Aziatische keuken is gebakken rijst een verzamelnaam voor gewokte of geroerbakte rijst. In dit recept is gekozen voor een combinatie met ei, maar natuurlijk zijn ingrediënten zoals garnalen, kip, wortel of taugé heerlijke smaakmakers. -
Droogte betekent slecht nieuws voor snoep- en chocoladeliefhebbers
De hittegolven en droogte in Europa zullen naar verwachting ook negatief uitpakken voor de oogst van suikerbieten. In verschillende Europese landen waarschuwen boeren voor lagere opbrengsten dan gemiddeld. Mogelijk dat de productie van snoep en chocolade door de problemen wordt geraakt, waarschuwen kenners. -
Tikkie lanceert functie voor uitgaven van groepen: ‘We vonden dit een logische stap’
Betaaldienst Tikkie lanceert vandaag een nieuwe functie: Groepie. Daarmee kunnen groepen hun uitgaven bijhouden en de kosten van bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest, groepsvakantie of huisboodschappen eenvoudig verrekenen met, jawel: een tikkie. -
Wat Eten We Vandaag: Pita met knoflookgarnalen, avocado, rode kool en limoenmayonaise
Een goedgevulde pita met kleurrijke knapperige salade van rode kool. De limoenmayonaise maakt het heerlijk fris. Een perfecte combinatie met knoflookgarnalen. Bij goedgevuld denk je natuurlijk aan een open gesneden pita, maar in dit recept wordt de pita als pizzabodem gebruikt. -
Koken & Eten
Bramen uit de natuur plukken? Hier moet je op letten voor je begint
In augustus en september is het bramenseizoen, wat betekent dat je ze weer in overvloed in de natuur kunt vinden. Sommige mensen gaan er dan ook op uit om ze te plukken. Maar kun je dit zonder risico’s doen? Hier moet je eerst even op letten voordat je aan het plukken slaat.
-
wakker dier
Deze vijf campagnes zijn meest misleidend: ‘We doen dit om makers wakker te schudden’
Welk bedrijf maakt zich het meest schuldig aan misleidende uitspraken over dierenwelzijn? Wakker Dier heeft de kandidaten voor de jaarlijkse Liegebeestverkiezing 2022 bekendgemaakt. Mensen kunnen vanaf vandaag via de website van Wakker Dier stemmen. -
Wat Eten We Vandaag: Loaded potato met spekjes en cheddar
Gebakken spekjes, cheddar en zure room: dat klinkt als comfort food. Deze gepofte aardappel is makkelijk te maken met slechts een paar ingrediënten, en zó lekker. -
Boetegevaar voor SUV's en Tesla-rijders in Duitsland
Eigenaren van een SUV en sommige Tesla-modellen lopen in Duitsland het risico op een bekeuring. Ze zijn bij wegversmallingen in overtreding als ze op de linkerbaan rijden.