Wat Eten We Vandaag: Turkse Pizza

Lahmacun, oftewel: Turkse Pizza. Een snelle hap voor na het stappen? Fout! Als je zelf het deeg maakt, kan het een culinair hoogstandje worden. 

Ingrediënten

- 4 wraptortilla’s

 of optioneel: zelfgemaakt deeg

- 250 g bloem + om te bestuiven
- 1 tl suiker
- half zakje gist
- 75 ml melk
- 75 ml water
- 1 tl zout

Gehaktmengsel

- 150 g lamsgehakt of rundergehakt
- 1 el tomatenpuree
- 1 gepelde tomaat
- 1 tl paprikapoeder
- 1 rode ui
- ½ bosje munt
- 1 bos bladpeterselie
- 1 rode peper
- 50 ml water

Optioneel als extra: kip döner topping

- 160 g kiprollade in dikkere plakken gesneden
- 2-3 tl dönerkruiden
- 8 plakken kaas

Topping

- 100 g ijsbergsla
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 1 komkommer
- knoflooksaus
- pepersaus

Extra nodig:

Keukenmachine, rolstok of deegroller, bakpapier

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Turkse pizza © 24Kitchen