Wat Eten We Vandaag: Vegan kapsalon met oesterzwamshoarma
Kapsalon, je hebt er ongetwijfeld al eens van gehoord. Dit heerlijke gerecht bestaat uit frietjes bedekt met shoarma, salade en gesmolten kaas. Wij maken een veganistische variant met shoarma van oesterzwammen met een zelfgemaakte kruidenmix, zoete aardappelfriet en plantaardige kaas.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: Vegetarisch
Ingrediënten kapsalon:
- 2 zoete aardappels
- Olie
- Peper en zout
- 100 gr oesterzwammen
- 1 el plantaardige mayonaise
- 2 el plantaardige yoghurt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 tl gedroogde bieslook
- 50 gr geraspte plantaardige kaas
- ¼ krop ijsbergsla
- ½ rode ui
- 6 cherrytomaatjes
- ¼ komkommer
Ingrediënten shoarmakruiden:
- 2 tl korianderpoeder
- 5 tl komijnpoeder
- 4 tl paprikapoeder
- 1 tl kaneel
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl kerriepoeder
- Mespuntje zout
- Mespuntje chilipoeder
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Sticky kip met rijst en wokgroenten
Een lekkere én snelle avondmaaltijd, dat is dit gerecht. De sticky kipstukjes bak je in een zelfgemaakte marinade. Deze gebakken kipstukjes zijn zoet, kleverig en overheerlijk. Ook bij kinderen zal dit gerecht ongetwijfeld in de smaak vallen. -
PREMIUMEnergierekening
Robert: ‘Afgelopen jaar verbruikten we 21.000 kWh aan stroom en wekten we 18.900 kWh op’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Robert Schrijvers (53) uit Maria Hoop in Limburg. -
PREMIUM
Open Huizen Dag: zo prik je door de verkooptrucjes heen
Wil je meerdere huizen die in de buurt te koop staan bekijken? Dat kan op 1 april tijdens de Open Huizen Dag van NVM. Met de tips van Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis ga je goed voorbereid op huizenjacht. -
Wat Eten We Vandaag: Bananenbowl met pangranola en blauwe bessen
Zelf granola maken? Dat kan ook heel makkelijk in een pan. In 10 minuten is deze knapperige pangranola klaar. Wij verwerken de granola in een heerlijke bananenbowl met blauwe bessen. Ga voor plantaardige yoghurt en - boter om dit ontbijt compleet vegan te maken. -
PREMIUM
Als vleesliefhebber meedoen aan vleesloze week: ‘Voorzichtig vertel ik het mijn slager’
Het lijkt de baas wel een leuk idee. Vleesverslaafde verslaggever doet mee met de Nationale week zonder vlees & zuivel en brengt daarvan dagelijks verslag uit. Maar waarom hij?Breda
-
PREMIUM
‘Ga niet met de hogedrukspuit over het terras met groene aanslag’
Last van algen op tegels, schutting en bloempotten in de tuin? Wacht even met de hogedrukspuit, zegt hovenier Bert Moelee van De Tuinexpert. Hij heeft een betere oplossing. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: 3 in 1 pan oud-Hollandse pannenkoekjes met rozijnen
‘Drie in de pan’ is een oud-Hollands gerecht. Drie kleine, dikke pannenkoekjes worden met zijn drieën in de pan gebakken. Traditioneel wordt het beslag met gist gemaakt en gist moet rijzen. Voor deze snelle variant gebruiken we daarom zelfrijzend bakmeel, dan kun je meteen aan de slag. -
Wat Eten We Vandaag: Artisjokken en groene asperge quiche
Deze rechthoekige quiche met artisjokken en groene asperges doet het erg goed bij een borrel of op een buffettafel. Je kan natuurlijk ook een ronde quiche- of taartvorm gebruiken.