Wat Eten We Vandaag: Vegetarische moussaka
Moussaka is een traditioneel Grieks gerecht met een basis van aubergine. In deze vegetarische variant vervangen we de gehaktsaus door een tomatensaus met paddenstoelen. Een heerlijke ovenschotel met aubergine, aardappel en tomatensaus, overgoten met een bechamelsaus.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten + 40 minuten wachttijd
Aantal porties: 4
Categorie: vegetarisch
Recept vegetarische moussaka
Ingrediënten:
- 2 grote aardappelen
- Peper en zout
- 1 ui
- 250 gr paddenstoelenmix
- 4 el olijfolie
- 400 gr tomaten uit blik (pomodorini)
- 3 tl oregano
- 2 tl kaneelpoeder
- 2 aubergines
- 50 gr boter
- 50 gr bloem
- 500 ml melk
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food lifestyle inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke DIY’s en handige tips, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Waarom Johns whisky kan concurreren met Schotse flessen van 70 euro
Zijn vierde en grootste oplage whisky kwam vorig jaar uit. En John Keuris, sinds 2011 in Woerden gevestigd met zijn distilleerderij, vond dat zijn drankje niet onder deed voor de Schotse en Ierse whisky. Zijn geheim? ,,Ik geef niets om massaproductie. Als het nog niet goed is, laat ik het gewoon nog een half jaartje rijpen.” -
Getest: Dit is het beste koffiezetapparaat
Wat is het beste koffiezetapparaat? En welke heeft de beste prijs-kwaliteit verhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Wat Eten We Vandaag: Geroosterde zoete aardappelpartjes met vijgen
Een gerecht met zoete aardappel is een goede toevoeging aan iedere kersttafel. Wij maken dit gerecht extra feestelijk door de zoete aardappelpartjes te serveren met vijgen, pistachenootjes en tijm. Een ideaal gerecht om lekker rond te laten gaan aan tafel. -
Wat Eten We Vandaag: Rodekoolstamppot met zoete aardappel en rookworst
Een goedgevulde stamppot, wij houden ervan. Niet alleen omdat stamppot een voedzaam gerecht is, maar ook omdat je er allerlei kanten mee op kunt. Deze smaakvolle, kleurrijke stamppot maak je met zoete aardappel, rode kool en appel. -
Tijd voor een nieuwe laptop? Dit is onze favoriet van het moment
We zitten aan het begin van de zomervakantie, maar voor je het weet begint een nieuw schooljaar en heb je een nieuwe laptop nodig. Na wekenlang testen hebben we onze favoriet van circa 900 euro geselecteerd.
-
PREMIUM
Goud altijd aangeven en geen kunst ouder dan 100 jaar: hier moet je op letten bij souvenirs
De mini Spaanse gitaar die op de Ramblas in Barcelona nog zo schattig leek, belandt een paar jaar later als made-in-Chinaprul in de container. Zonde. Aan wat voor aandenken beleef je plezier? En wat mag je eigenlijk meenemen? -
PREMIUM
Dankzij een kwartiertje rennen vliegt de conditie van deze kinderen vooruit én zijn ze rustiger in de klas
Hijgend, puffend en zwetend stuiven de scholieren over het schoolplein: ze zijn al zeker vijf keer de school rond geweest. Drie keer per week rennen ze in een kwartiertje de Daily Mile van zo'n anderhalve kilometer. Met resultaat: leerlingen lopen na drie maanden gemiddeld zo'n vijftig procent harder. -
Wat Eten We Vandaag: Tonijnburger
Een tonijnburger is weer eens wat anders dan de gebruikelijke burger van vlees. Vanwege de toevoeging van kappertjes, citroen en pesto komen een aantal van de beste smaken uit de mediterrane keuken samen.