Wat Eten We Vandaag: Vegetarische spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese is een echte klassieker. De traditionele Italiaanse bolognesesaus is afkomstig uit het plaatsje Bologna. In het oorspronkelijke recept wordt gehakt en buikspek (pancetta) gebruikt. Probeer ook eens een vegetarische variant met gemarineerde pulled oats.
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 250 gr verse spaghetti all’uovo
- 1 ui
- 1 wortel
- 1/2 aubergine
- 1/2 paprika
- 2 tomaten
- 2 el olijfolie
- 3 el extra vergine olijfolie
- 240 gr pulled oats
- 2 teentjes knoflook
- 2 el tomatenpuree
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1 snufje chilivlokken
- 300 gr tomatensaus
- 90 gr Parmezaanse kaas
- 5 gr verse basilicum
- peper en zout
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Gepofte banaan met noten en karamelsaus
Een echt verwentoetje, deze gepofte banaan. Banaan en karamel zijn een geweldige combinatie. Een dessert voor jong en oud. -
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
PREMIUMKoken & Eten
Ook zo gek op drop? In deze fabriek worden er elke dag 2,5 miljoen gemaakt
Nergens in de wereld worden zoveel dropjes gegeten als in Nederland. En in hartje Nijkerk, aan de Westkadijk, worden al bijna zeventig jaar de Harlekijntjes gemaakt. Dag in dag uit vliegen er 2,5 miljoen van de lopende band. -
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari.
-
PREMIUM
Ilja Gort over leven in Frankrijk: ‘Die Franse ober vindt eigenlijk dat jij hém moet bedienen’
Hij klom op van een jongen die alleen maar wilde drummen tot kasteelheer, wijnboer, schrijver en televisiemaker. En alles op eigen kompas. Selfmade man Ilja Gort (71) onderzocht alles en behield het goede. ‘Toen ik met dope ophield, kwam de drank, maar daar word je bezopen van. Van lsd kreeg je rare hallucinaties, dus dat liet ik liggen. Toen kwam ik erachter dat wijn mijn stuff was.’ -
Wat Eten We Vandaag: Wentelteefje van boerencake met mascarpone en mango
Wentelteefjes zijn een groot succes bij jong en oud. Voor de bereiding van deze wentelteefjes is gekozen voor boerencake in plaats van oud brood. Een heerlijk zoet dessert van de bakplaat voor een gezellige zomeravond. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta alla norma
Deze pasta is helemaal vegetarisch, maar geloof ons: je zult het vlees niet missen. Deze pasta alla norma is lekker gekruid met véél kaas! Eet smakelijk.