Wat Eten We Vandaag: Venkel-zalmpakketjes met druivensalade
Venkel behoort tot de familie van de pastinaak, wortel en peterselie. Hij heeft een behoorlijk kenmerkende anijsachtige smaak die fantastisch tot zijn recht komt bij vis. Wij combineren ‘m dan ook met zalm in een gemakkelijk ovengerecht dat zo op tafel staat.
Delen per e-mail
Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal personen: 4
Dit recept is verzorgd door Eatertainment
Ingrediënten
- 1 venkelknol, in dunne plakjes
- 400 gr Italiaanse roerbakgroenten
- peper en zout
- 15 gr dille
- 4 zalmfilets à 150 gram
- 2 citroenen, in plakjes
- 250 ml witte wijn
- 1 el witte wijnazijn
- 2 el olijfolie
- 1 tl honing
- 100 gr eikenbladsla-melange
- 2 peren, geschild en in plakjes
- 250 gr druiven, gehalveerd
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Voor jou getest Deze instantnoedels uit de supermarkt komen als beste uit de test
Ze zijn hartig, supergoedkoop én snel klaar: instantnoedels. Welke het lekkerst wegslurpen? Onze panelleden geven hun ongezouten mening. -
Wat Eten We Vandaag: Rode linzensoep met gepofte rijst
Wij combineren deze rode linzensoep met tomatenblokjes, wortel en een topping van pittige gepofte rijst; een ontzettend lekkere soep die er ook nog eens fantastisch uitziet. -
Koken & eten Deze makkelijke tosti scoort miljarden views op TikTok
Op TikTok is een truc om makkelijk met een tortilla een tosti te maken een grote trend. De video’s scoren bij elkaar miljarden views. -
Wat Eten We Vandaag: Tosti met pesto en gegrilde groente
Je kunt alle kanten op met tostibeleg. Wij kiezen dit keer voor een vegetarische variant, rijkelijk belegd met uiteraard kaas en daar voegen we groene pesto, rucola en gegrilde groente aan toe. -
Koken & eten De bakkende mannen gaan aan kop bij Heel Holland Bakt
In de vierde aflevering van Heel Holland Bakt - die werd bekeken door 3,1 miljoen kijkers - beoordeelden juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden de baksels van zeven overgebleven kandidaten. Ze maakten - gewoon in de tent - een rondje door Europa. Opvallend is dat vrouwen het tegen de mannen afleggen.
-
Wat Eten We Vandaag: Pancake cereal met sinaasappel en frambozen
Trend alert: pancake cereal. Heb jij het al eens voorbij zien komen? Een lekker ontbijtje waarbij ontbijtgranen worden vervangen door schattige, mini-pannenkoekjes. Schep de pancake cereal over de yoghurt en voeg toppings naar keuze toe. -
PREMIUM
Koken & eten Diëtisten over ondervoede ouderen: ‘Sommigen nemen wel een wijntje om twaalf uur’
Bijna een op de vijf 70-plussers is ondervoed. Bij kwetsbare ouderen die afhankelijk zijn van thuiszorg is dat zelfs veertig procent. Dat was al een probleem, want de gezondheid kan er ernstig onder lijden en daarmee ook de levensvreugde, maar nu komt corona het nóg erger maken. -
Koken & eten We willen minder vlees eten: dat ziektes van dier op mens overspringen, hangt velen de keel uit
Zeven op de tien Nederlanders vindt dat we minder vlees moeten eten. Vooral het voorkomen van het overspringen van ziektes van dier op mens is een belangrijke reden waarom mensen zouden moeten minderen met de vleesconsumptie.