Wat Eten We Vandaag: Vispastei met kabeljauw en Hollandse garnalen
Vispastei is een traditioneel Brits gerecht. Het bestaat uit een visragout met een deksel van deeg. Het gerecht leent zich goed om allerlei soorten vis en schaaldieren in te verwerken. Wij gaan deze keer voor kabeljauw en Hollandse garnalen.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 25 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 prei
- 20 gr ongezouten roomboter
- 2 el bloem
- 125 ml visbouillon
- 50 ml slagroom
- 200 gr kabeljauwfilet
- 2 takjes dille
- 100 gr Hollandse garnalen
- 2 el grove mosterd
- Peper en zout
- 2 el olijfolie
- 1 rol vers bladerdeeg
- 1 ei
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food lifestyle inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke DIY’s en handige tips, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Zelf groente telen in je voortuin: vroeger iets voor arme mensen maar in dit dorp nu helemaal hip
Zelf groente kweken in de voortuin, in Roelofarendsveen was dat tot de jaren zestig heel gewoon. Maar naarmate de welvaart toenam, verdwenen de slaplantjes en boontjes uit het straatbeeld. Tot nu, want de groentevoortuin maakt een comeback. -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
Koken & Eten
Schoner werken in de keuken: ‘Stop met het gebruik van microvezeldoekjes’
Tijdens het koken is het belangrijk dat je rauw eten van ander eten gescheiden houdt. Het vocht van rauw vlees of rauwe vis kan namelijk zorgen voor voedselvergiftiging. Drie experts geven tips om kruisbesmetting te voorkomen. -
Wat Eten We Vandaag: Zelfgemaakte gelukskoekjes
Tijdens de kerstdagen wordt er flink uitgepakt met het kerstdiner, maar het gaat vooral om het samenzijn met de mensen die jij liefhebt. Hoe leuk is het om hen te bedanken of een hart onder de riem te steken met een persoonlijke boodschap in zelfgemaakte gelukskoekjes? -
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente.
-
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden? -
Koken & Eten
Waarom je supermarkthummus moet laten staan en het beter zelf kunt maken
Het is morgen Internationale Hummus Dag. Hoogste tijd om de kikkererwtenspread onder de loep te nemen, want het is in de afgelopen tien jaar in rap tempo populair geworden. In iedere supermarkt zijn minstens vijf smaken te vinden. -
Wat Eten We Vandaag: Orzo met garnalen
Orzo is een gedroogde pastasoort afkomstig uit Italië en betekent gerst. Het lijkt wat betreft structuur en grootte op risotto, maar orzo heeft meer bite. Deze orzo met garnalen is een eenpansgerecht en staat ook nog eens binnen 20 minuten op tafel.