Wat Eten We Vandaag: Zandkoekjes met pistachenootjes, citroen en witte chocolade
Zandkoekjes zijn alom geliefd; deze speciale variant met citroen, witte chocolade en pistache is extra bijzonder. De witte chocolade zorgt voor een zoet-romige smaak.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten (+15 minuten wachttijd)
Aantal porties: 13 stuks
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 65 gr ongezouten roomboter
- 20 gr witte chocolade
- 10 gr ongebrande pistachenootjes
- 1 citroen
- 110 gr bloem
- 40 gr suiker
- Snufje zout
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Courgette met hummus, notenmix, bosui en koriander
Dit recept is het lekkerst als de courgette wordt gegrild op de bakplaat. Door het grillen krijgt de courgette een lekker rokerig smaakje. Dit gaat perfect samen met de smaak van hummus, bosui en koriander. De noten geven een heerlijk knapperige bite. -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde koolrabi met mozzarella en cheddar
Koolrabi is een fantastische zomergroente en valt goed te combineren met verschillende smeltkazen zoals zachte mozzarella en pittige cheddar. Serveer dit gerecht met brood en sperziebonen voor een volwaardige maaltijd. Los is deze koolrabi ook lekker als bijgerecht, bijvoorbeeld bij de barbecue. -
PREMIUM
Kies de regenton die bij jou past en laat die regen maar komen
Planten water geven, ramen lappen en zelfs de wc doorspoelen: je kunt een hoop doen met regenwater. Maar dan moet je het wel eerst opvangen. Een regenton biedt de oplossing. -
Koken & Eten
Bramen uit de natuur plukken? Hier moet je op letten voor je begint
In augustus en september is het bramenseizoen, wat betekent dat je ze weer in overvloed in de natuur kunt vinden. Sommige mensen gaan er dan ook op uit om ze te plukken. Maar kun je dit zonder risico’s doen? Hier moet je eerst even op letten voordat je aan het plukken slaat. -
Boetegevaar voor SUV's en Tesla-rijders in Duitsland
Eigenaren van een SUV en sommige Tesla-modellen lopen in Duitsland het risico op een bekeuring. Ze zijn bij wegversmallingen in overtreding als ze op de linkerbaan rijden.
-
Wat Eten We Vandaag: Witte chocolade-kersenijs
Zelf ijs maken is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Ook zonder ijsmachine is het een fluitje van een cent. Er zijn slechts vier ingrediënten nodig voor dit overheerlijke witte chocolade-kersenijs. Het geheim? Gecondenseerde melk. Deze ingekookte, zoete melk geeft het ijs een zachte, romige textuur. -
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde zoete aardappel met halloumi
Kaas grillen op de barbecue - kan dat? Jazeker. In dit recept maken we gebruik van halloumi, een kaassoort die gebakken of gegrild kan worden zonder dat het smelt. De halloumi wordt gecombineerd met ui en zoete aardappel. Een geslaagd vegetarisch barbecuegerecht. -
PREMIUMKoken & Eten
Barbecue-gekte slaat toe: waarom mensen steeds luxere barbecues en ‘beter’ vlees kopen
Met mooi weer komen ze massaal uit de schuur: de barbecue. Leveranciers van barbecues en barbecuevlees merken het direct. Ray van Voorthuijzen van Rays Barbecue Place in Alphen en Willem Zwart van The Smoke Pit in Schoonhoven zien bovendien na twee jaar corona dat de vraag naar betere en luxe barbecues toeneemt.