Wat Eten We Vandaag: Zelfgemaakte kroepoek van garnalen
Kroepoek is hét bijgerecht voor gerechten uit de Chinese of Indonesische keuken of gewoon lekker als snack tussendoor. Wist je dat kroepoek ook makkelijk zelf te maken is? Maak de zelfgemaakte kroepoek van garnalen een dag van te voren in verband met de droogtijd in de oven.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 14 uur wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: variabel
Ingrediënten:
- 250 gr gepelde garnalen
- 2 teentjes knoflook
- 250 gr tapiocameel
- 1 el water
- 1 tl zout
- 2 ltr frituurolie
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Groentechips met rozemarijnzout
Gezond snacken? Dat kan met deze homemade groentechips met rozemarijnzout. Deze flinterdunne groenteschijfjes zijn een stuk gezonder dan normale chips en ook nog eens makkelijk om te maken. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
Wat Eten We Vandaag: Tortilla’s met gamba’s en gerookte zalm
Fan van vis en schaaldieren? Probeer dan deze tortilla met gamba’s én gerookte zalm. Wij grillen de gamba’s en maïs waardoor de tortilla’s een lichtrokerige smaak krijgen. Geef een pittige twist aan de tortilla’s door ze te bestrooien met chilivlokken of door een rood pepertje toe te voegen. -
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische moussaka
Moussaka is een traditioneel Grieks gerecht met een basis van aubergine. In deze vegetarische variant vervangen we de gehaktsaus door een tomatensaus met paddenstoelen. Een heerlijke ovenschotel met aubergine, aardappel en tomatensaus, overgoten met een bechamelsaus. -
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje.
-
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
PREMIUMKoken&Eten
Gekookte piepers uit de gratie: ‘Twintig minuten koken, sommigen hebben daar het geduld niet voor’
Ze zijn er nog, restaurants waar gekookte aardappels bij een gerecht worden geserveerd. Maar dat worden er steeds minder. Ook thuis staan aardappels minder vaak op tafel. De gekookte pieper is uit de gratie. -
Foodtrucks steeds populairder, aantal in vijf jaar tijd meer dan verdubbeld
Het aantal foodtrucks in Nederland is de afgelopen vijf jaar meer dan verdubbeld, meldt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2017 waren in Nederland bijna 1200 foodtrucks geregistreerd, nu zijn dat er bijna 2500, zo blijkt uit cijfers van het KVK Handelsregister. Het gaat om een toename van 110 procent.