Wat Eten We Vandaag: Zwitserse kaasfondue
Lang leve donkere avonden! Ze zijn namelijk de perfecte setting voor deze Zwitserse kaasfondue. Kies zelf je favoriete groenten, brood of aardappels om mee te dippen. Eten er kinderen mee? Vervang de wijn door water en de kirsch door diksap.
Delen per e-mail
Hoofdgerecht: kaas
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 500 g Zwitserse Gruyère
- 300 emmentaler
- 1 teen knoflook
- 250 ml droge witte wijn
- 1 el citroensap
- 1 el maizena
- 2 el kirsch
- 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
Keukenspullen
rasp, kaasfonduepan
Bereiding
1. Rasp de 2 soorten kaas. Halveer de knoflook en wrijf de kaasfonduepan ermee in. Schenk de wijn in de pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg de kaas en het citroensap toe en laat al roerend rustig smelten.
2. Meng de maizena met de kirsch, voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Roer tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper.
Eet smakelijk!
Voor meer inspirerende Allerhande kerstgerechten, klik hier.
In aanloop naar Kerstmis vind je op deze site elke dag een feestelijk recept van Allerhande.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke items van AD Koken&Eten
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
FIT Challenge: dag 10
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
Wat Eten We Vandaag: Aardappeltortilla met chorizo en avocado-sinaasappelsalade
Het leuke van Spaanse tortilla’s? Ze zijn koud ook lekker te eten - sommigen vinden dit zelfs lekkerder. Hier vullen we ’m met bimi en feta maar dit kun je vervangen door jouw favoriete ingrediënten. -
Wat Eten We Vandaag: Gemarineerde biefstuk met geroosterde tomatensalade
De entrecote in dit recept marineren we pas ná het bakken. Hierdoor wordt het vlees extra mals. Tip: gebruik verschillende soorten tomaten voor de tomatensalade. -
70.000 Italiaanse restaurants gooien deuren vrijdag gewoon open, ook al mag het nog niet
Zo’n 70.000 restaurants in Italië gaan vrijdagavond ondanks de coronamaatregelen gewoon open. Onder het motto ‘IoApro1501’ (Ik open 15 januari) protesteren horecaondernemers tegen de gedwongen sluiting van hun bedrijf. „Het is een kwestie van overleven”, zeggen de initiatiefnemers. -
Wat Eten We Vandaag: Groene parelcouscous met halloumi
Op zoek naar een lekker vegetarisch recept dat ook nog een supermakkelijk te bereiden is? Dan is dit gerecht een echte aanrader. De parelcouscous wordt op smaak gebracht met tuinerwten en groene pesto. De couscous wordt geserveerd met halloumi, een kaas die zich perfect leent voor bakken of grillen.
-
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde quesadilla met avocado
Quesadilla betekent in het Mexicaans letterlijk ‘kaasdingetje’. Kaas ontbreekt dan ook zeker niet in dit recept. Samen met de avocado en bonen is het een flink gevulde quesadilla die ook prima geschikt is als avondmaaltijd. Lekker met salsa, ga jij voor mild of pittig? -
PREMIUM
Bietjes met een fruitfeest
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Op ontdekkingstocht in haar eigen winkel stuit mevrouw Hamersma op het kortste recept aller tijden. -
PREMIUM
Koken & eten Diëtisten over ondervoede ouderen: ‘Sommigen nemen wel een wijntje om twaalf uur’
Bijna een op de vijf 70-plussers is ondervoed. Bij kwetsbare ouderen die afhankelijk zijn van thuiszorg is dat zelfs veertig procent. Dat was al een probleem, want de gezondheid kan er ernstig onder lijden en daarmee ook de levensvreugde, maar nu komt corona het nóg erger maken.