Volledig scherm
PREMIUM
In de Chocoladebijbel staan veel basics en klassiekers, maar ook nieuwe creaties. © Saskia Lelieveld

Welkom in de chocoladehemel

Chocolatier Kees Raat (53) is befaamd om de smaakcombinaties in zijn chocolade- en ijswinkel Metropolitan in Amsterdam. Zijn boek Chocoladebijbel is deze week verschenen.

Je ruikt de winkel in de Warmoesstraat al voor je hem binnenstapt. Het is de geur van chocola, waar Metropolitan vol mee ligt. Enorme brokken chocola met noten, brownies, hagelslag en bonbons - met smaken als chipotle, gember en bloedsinaasappel - maar ook bier, zeep, thee en likeur, allemaal van cacao. 

  1. HAK voert als eerste voedselfabrikant Nutri-Score in: ‘waar wachten we nog op?’

    HAK voert als eerste voedselfa­bri­kant Nu­tri-Sco­re in: ‘waar wachten we nog op?’

    Als eerste in Nederland voert groentefabrikant HAK het voedselkeuzelogo Nutri-Score in. Of het nu een pot appelmoes, doperwtjes, kersen of rode kool is, de etiketten van de HAK-producten worden vanaf 1 september voorzien van het nieuwe logo dat aan de hand van kleuren en lettercodes aangeeft hoe gezond drinken of eten is. Timo Hoogeboom, algemeen directeur van HAK, legt uit waarom zijn bedrijf het voortouw neemt.