Cees Wouda
Volledig scherm
PREMIUM
© Cees Wouda

Wilfred kijkt voor zijn werk in afvalemmers: 'Negen van de tien mensen reageren enthousiast’

Koffiedik, aardappelschillen en ja, ook de stinkende resten van je met knoflooksaus doordrenkte bezorgmaaltijd: Goud waard, willen afvalverwerkers van de daken schreeuwen. Toch belandt het in de grijze kliko. En dus in de verbrandingsoven. ,,Mensen denken: ‘vies’, maar ze moeten gaan denken: ‘compost.’”

  1. Anouk en Stephen willen Nederland veroveren met vegan-tegenhanger van de McDonald’s: ‘Niet doorsnee’
    PREMIUM

    Anouk en Stephen willen Nederland veroveren met ve­gan-tegenhan­ger van de McDonald’s: ‘Niet doorsnee’

    De Woerdense Anouk Hermanides en Stephen Nieuwenhuis hebben het er maar druk mee: naast de zorg voor hun vijf kinderen - die ze veganistisch opvoeden - openden ze in het afgelopen jaar twee veganistische restaurants in Utrecht en Rotterdam. Ze hebben de Canadese Copper Branch-formule naar Nederland gehaald en houden zich vast aan hun doelstelling: tientallen restaurants openen door heel Nederland.