Winnaars Heel Holland Bakt laten hun geheimen zien
Koken & etenWie zo gedisciplineerd taarten wil bakken als Anna of net als Annemarie de beste koekjes wil maken, kan binnenkort de kunst bij hen afkijken. De winnaars van de afgelopen seizoenen van Heel Holland Bakt én publiekslieveling Cas zijn gestrikt om te laten zien hoe zij te werk gaan.
Zelf bonbons maken of leren hoe je airbrush gebruikt op een taart. Koekjes decoreren of de allerlekkerste cupcakes maken. Thuisbakkers die meer willen leren over alles wat met bakken te maken heeft, krijgen daarvoor de gelegenheid in het weekend van 30 en 31 maart.
Tijdens de Mjamtaart Cake & Bake Experience in Rijswijk zijn er demonstraties van Heel Holland Bakt-winnaars, zoals Anna Yilmaz van dit jaar en Annemarie Pronk (2016). ,,We verwachten zo’n 3000 thuis- en hobbybakkers te verwelkomen", zegt organisator Patricia van Buuren Schothorst. ,,Zeker nu we Hidde de Brabander, de winnaars van de afgelopen seizoenen Heel Holland Bakt én de publiekslieveling van dit jaar (Cas) hebben weten te strikken om demonstraties te geven.”
Wedstrijden
Er zijn workshops waarbij bezoekers zelf aan de slag kunnen gaan en wedstrijden, zowel voor volwassenen als voor kinderen. De tweedaagse voor thuisbakkers is een idee van Van Buuren Schothorst, die elf jaar geleden het tijdschrift MjamTaart bedacht en opzette. Inmiddels rolt het magazine met 22.000 exemplaren zes keer per jaar van de pers. Er staan veel stap-voor-stap werkbeschrijvingen in voor taart, cupcakes, chocolade, cupcakes, koekjes en nog veel meer lekkers. Op Facebook telt de community bijna 30.000 fans.
Nieuw is dit jaar de ruilbeurs voor bakspullen. Daar kunnen de thuisbakkers vormen, spatels en ander gereedschap met elkaar uitwisselen. ,,We hebben op onze facebookpagina een poll gehouden onder onze volgers en daaruit bleek dat er veel animo voor was”, aldus Van Buuren Schothorst. ,,We krijgen veel aanvragen voor een plek, het slaat goed aan.”
Bakken is hot, merkt Van Buuren Schothorst, en het populaire bakprogramma wakkert dat vuur alleen maar aan. ,,Uiteraard merken we dat er meer belangstelling is voor bakken dankzij de aanloop naar, de start van én de beleving tíjdens de afleveringen van Heel Holland Bakt. Op sociale media ontstaat ook bij ons reuring en het is duidelijk merkbaar bij de administratie: we verwelkomen dan vele nieuwe enthousiaste thuis- en hobbybakkers als nieuwe abonnee.”
Zondag is bakdag. Hugo Kennis vertelt hoe hij zijn moelleux au chocolat maakt, oftewel lavacake:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
Koken & eten
Donutzaak compleet uitverkocht na verdrietige tweet van zoon over weinig klanten
‘Mijn papa is droevig omdat niemand naar zijn nieuwe donutzaak komt.’ Die tweet van Billy By - bij enkele foto’s en afgesloten met een huilende emoji - was voldoende om de nieuwe winkel van zijn vader in amper enkele uren tijd te doen overspoelen met klanten. ‘Vandaag zijn we compleet uitverkocht’, klonk het in een update. -
Wat Eten We Vandaag: No-bake cheesecake ontbijttaartjes met passievrucht
Deze ontbijttaartjes hebben een zachte dadelbodem en zijn gevuld met roomkaas en kwark. Door de vulling te combineren met kokosyoghurt zijn de taartjes zeer geschikt als voedzaam ontbijt. Ideaal om een dag van te voren klaar te maken, zodat er ’s ochtends een heerlijke verrassing op je te wachten staat. -
PREMIUM
Hippe drank nu ook in biervorm: ‘Limoncello thuis maken? Op Google ga je het recept niet vinden’
Wat begon als een limoncello-experiment in de kelder van zijn restaurant in Voorschoten, is nu een nieuw zomers biertje van Westlands/Haagse makelij. Westlander Mart Kamp heeft met zijn Lemon Spirit de handen ineen geslagen met de Haagse brouwerij Kompaan.
-
Koken & eten
Stop met bolognese-gerechten, ze zijn fake news, zegt burgemeester van Bologna
Het moet maar eens afgelopen zijn met al die gerechten die de indruk wekken uit Bologna te komen. Het beroemdst is natuurlijk spaghetti bolognese. De burgemeester van de Italiaanse stad voert actie om aan die nepbenamingen een einde te maken. -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
Koken & Eten
Dit is de winnaar van Heel Holland Bakt: ‘Ik was misselijk van de zenuwen’
Enzo Pérès-Labourdette is de winnaar van het negende seizoen van Heel Holland Bakt. In de finale versloeg hij zijn concurrenten Zeinab en Tom. ‘Bizar, ik zag het niet aankomen.’