PREMIUM
Zakjes knijpfruit getest: ‘Vier soorten fruit is wel veel voor een baby’
Voor jou getestKnijpfruit: kinderen zijn er dol op. Het is lekker zacht en je mag ongegeneerd slurpen. Maar of dat nu wel zo’n goed idee is... Ons panel testte acht zakjes voor baby’s vanaf zes maanden.
Delen per e-mail
‘Schudden, knijpen + mij opslurpen!’ staat er in kleine letters op de achterkant van een van de knijpzakjes. Je draait het dopje er af, je geeft het zakje aan je kind en het is leeg voor je het weet. Michelle: ,,Zo krijgen kleine kinderen ongemerkt veel suikers en calorieën binnen. Knijpfruit is in de regel zo dun dat je er niet op hoeft te kauwen, het is al op voor je een verzadigd gevoel hebt.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Rijkgevulde lasagne met boerenkool en kip
De traditionele lasagne wordt vaak gemaakt met een tomatensaus en rundergehakt, maar wij gaan voor een winterse variatie. Deze lasagne wordt rijkelijk gevuld met boerenkool, roerbakgroenten en kipgehakt. De lasagne serveren wij met een frisse komkommersalade. -
PREMIUM
Last van Blue Monday? Emilie en Suzan beloven je lekkere gerechten die je kunnen oppeppen
Met hun eenvoudige recepten en activiteiten vliegen de tien dagen quarantaine om, verzekeren de Haagse Emilie Verhaar (23) en voormalig studiemaatje Suzan van Leeuwen (22). Net als die druilerige wintermaanden. Want een beetje optimisme kunnen we deze Blue Monday wel gebruiken. -
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de geheimen van succes HHB: 'De jury brandt de kandidaten niet tot de grond toe af’
Heel Holland Bakt trekt ook dit seizoen weer miljoenen kijkers. Wat is toch het geheim van het gezellige bakprogramma? Experts over de cijfers en de aantrekkingskracht. ,,Ze verkeren in tijdnood en zetten dan toch iets prachtigs neer. Dat is onderdeel van het succes.’’ -
PREMIUM
Met deze gerechten leert je kleine nu al groenten eten
Lang is er melk, maar dan gaat je baby ook andere dingen eten. Wat dan, in welke vorm, en vanaf wanneer? Kinderdiëtist Stefan Kleintjes en voedingswetenschapper Victoire de Wild geven antwoorden. -
PREMIUM
Koken & eten Bitter vinden we brrrrr... maar het is o zo gezond
In het kader van goede voornemens: kies eens wat vaker voor bitter. Voedingsmiddelen met deze smaak, zoals witlof en broccoli, zijn goed voor je gezondheid. Niet lekker? Je kunt ze makkelijk leren eten.
-
Koken&Eten Moeders minder streng voor tweede kind (en dat geeft risico op overgewicht)
Bijna etenstijd en je kinderen zeuren om een snack. Geef jij ze dan hetzelfde of krijgt de jongste een gezonder snackje dat beter bij zijn leeftijd past? Veel Nederlandse moeders kiezen er vaak toch voor hun kinderen hetzelfde tussendoortje te geven. -
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de onvermoede kwaliteiten van suikers in moedermelk
We proberen vaak suikers te vermijden, want die zouden slecht zijn voor ons. Maar die stelling gaat niet helemaal op. Het is geen vergif en er zijn veel goede suikers. -
Koken & eten Coronapatiënten die reuk verloren kunnen hun neus trainen
Dat is gek: je ruikt ineens niks meer en je lievelingsgerecht smaakt heel anders. Veel coronapatiënten verliezen hun reuk- en smaakvermogen door het virus. Onderzoeker Elbrich Postma van de Universiteit van Wageningen ontdekte dat er hoop is voor deze mensen.