PREMIUM
Zelf brood bakken met de kinderen: met deze tip van topbakker Toon kan het niet mislukken
Koken & etenJe eigen brood bakken is een goede manier om de kinderen bezig te houden als de zon het laat afweten. Wie het écht goed wil aanpakken, laat de dure broodbakmachines voor wat ze zijn, adviseert topbakker Toon De Klerck. Hij deelt zijn trucs en drie heerlijke recepten waarmee je thuis zelf aan de slag kunt.
Delen per e-mail
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMVraag het ons
Dit is waarom erwtensoep zo gezond is
Ons panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Vandaag beantwoord voedingsdeskundige Monica Mars de vraag hoe het zit met de voedingswaarde van snert. -
PREMIUMKoken & eten
Horecaondernemer Danny houdt terras op 21 april dicht: ‘Dit is zelfmoord, zo’n soort tent ben ik niet’
Dat het kabinet vanaf 21 april de terrassen en winkels hoopt te kunnen openen, leidt tot een jubelstemming bij veel horecaondernemers. Toch zitten niet alle ondernemers te springen. Danny Snaaijer houdt zijn zaak bijvoorbeeld potdicht. -
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde maïskolven met frisse limoenmayonaise
Deze gegrilde maïskolven met limoenmayonaise zijn gebaseerd op de Mexicaanse keuken. Oorspronkelijk een écht streetfood gerecht, maar ook heel lekker om thuis te bereiden. -
PREMIUMVoor jou getest
Dit zijn de lekkerste flesjes sojasaus uit de supermarkt
Van soep tot sushi: met een scheut sojasaus maak je alles lekker. Het Voedingscentrum waarschuwde vorige week dat je er niet te scheutig mee moet zijn. Fermentatie-expert Christian Weij proeft tien flesjes en komt tot dezelfde conclusie. -
Chef-koks maken bekende snacks na in nieuwe RTL-wedstrijd
Vanaf 27 april is het nieuwe programma Snackmasters op RTL 4 te zien. In de show, gepresenteerd door Martijn Krabbé en Miljuschka Witzenhausen, nemen acht chef-koks het tegen elkaar op om bekende snacks zoals Sultana’s en Hamka’s zo identiek mogelijk na te maken.
-
PREMIUMWat zegt de wetenschap
Hoe lang kunnen we nog bananen eten? Hardnekkige schimmel verwoest plantages
Een schimmel die ervoor zorgt dat de bananenplant het loodje legt verspreidt zich over de wereld. Is dit het einde van de banaan? -
Wat Eten We Vandaag: Bietentortilla’s met aardbeien, kwark en gepofte quinoa
Deze heerlijke bieten tortilla’s zijn in een handomdraai gemaakt en ideaal als ontbijt. De combinatie van aardbeien, kwark en gepofte quinoa zorgt voor een goed begin van je dag! -
PREMIUM
Sandra’s zelfbedachte kruidenpasta’s liggen nu bij de Jumbo: ‘Ik ben met de lepel in mijn hand geboren’
Je producten in de schappen van tientallen filialen van een enorme supermarktketen zien te krijgen: de Rotterdamse Sandra van Houwelingen–Ramadhin (58) kreeg het met haar drie zelfbedachte Surinaamse kruidenpasta’s voor elkaar. ,,Ik ben met de lepel in mijn hand geboren.’’