Zo eet je op Popcorndag je favoriete snack (maar dan lekkerder en zes keer goedkoper)
Het is vandaag Popcorndag. Een bezoekje aan de bioscoop moeten we nog even uitstellen, maar dat betekent natuurlijk niet dat we geen popcorn kunnen eten. Uit een zak bij de supermarkt of - veel goedkoper - zelfgemaakt. Het is super simpel.
Delen per e-mail
In de supermarkt is volop aanbod aan popcorn. Verschillende merken bieden popcorn in zakken of magnetronpopcorn aan. Voor een zak popcorn van 100 gram betaal je ongeveer 99 cent. Magnetronpopcorn is iets goedkoper: hiervoor betaal je 1,85 euro voor 270 gram (69 cent voor 100 gram). Een nóg goedkopere optie ligt ook gewoon in de supermarkt, namelijk popcornmaïs. Voor slechts 1,55 euro heb je een zak van 900 gram. Omgerekend is dit 17 cent per 100 gram, dit is bijna zes keer goedkoper dan een voorverpakte zak.
Niet alleen verschil in prijs, ook in smaak
Uit 100 gram popcornmaïs haal je uiteindelijk 97 gram popcorn. Bespaarjournalist Marieke Henselmans van Bespaarboeken.nl raadt aan om popcorn altijd zelf te maken. ,,Het is toch zonde om een voorverpakte zak met taaie popcorn te eten”, stelt ze. ,,Daarnaast weet je niet hoeveel vet ze in zo'n zak popcorn of magnetronpopcorn gooien. Als je het zelf doet, kun je het ook nog eens beter op smaak brengen.”
De reden dat (magnetron)popcorn duurder is, komt door het gemak, volgens Henselmans. ,,Toch betalen mensen er graag voor.” Ook de productiekosten die in zo'n zak popcorn zitten worden meegerekend in de prijs.
Laagje karamel
Het leuke aan het maken van popcorn is dat je zelf kan variëren met smaken. Henselmans vertelt dat zij vroeger vaak popcorn met een laagje karamel eroverheen maakte: ,,Doe een klontje boter in de pan met een paar eetlepels suiker en begin direct met roeren”, zegt ze. Een houten lepel is hiervoor een must. Zo krijg je vloeibare karamel wanneer je het, als het klaar is, direct van het vuur afhaalt. Uiteindelijk giet je dit over de popcorn. ,,Een heuse suikerbom, maar zó lekker.”
Bekijk hier de video's over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Gwyneth Paltrow raadt dieet aan om te herstellen na corona. Maar hoe gezond is dat?
Gwyneth Paltrow krijgt de wind van voren van artsen vanwege het dieet dat ze adviseert voor mensen die herstellen van corona. De Britse nationale gezondheidsdienst waarschuwt zelfs voor de tips van Paltrow. -
Koken & eten
Wakker Dier: zuivellobby liegt - ondanks waarschuwing - nog steeds op websites
Op elf websites van de Nederlandse Zuivel Organisatie staan uitingen die de Reclame Code Commissie eerder beoordeelde als misleidend. De zuivellobby blijft onjuiste informatie verspreiden en daar wil dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier een einde aan maken. -
Koken & eten
Eva Jinek verklapt aan Miljuschka wat zij het liefst eet: ‘Na de uitzending wil ik een halve kilo kaas’
Miljuschka weet wat lekker eten is en ze deelt haar tips en trucs graag met haar fans. Dit weekend vertelt ze over haar favoriete adresjes in Amsterdam en bespreekt ze met Eva Jinek haar culinaire voorkeuren in haar eigen podcast. -
Speel de quiz en maak kans op kookboeken van Pascale Naessens
De populaire Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagde lezers van deze site begin dit jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. Duizenden lezers deden mee. Voor de fans doen we nog eenmaal een winactie. -
Koken & eten
Krankzinnig duur dieetboek bevat 40 heel gezonde recepten
Met elke hap die je eruit zou nemen, ben je een godsvermogen kwijt. Het eerste op zoete aardappel gedrukte boek ter wereld kost een slordige 11.000 euro. Vanaf eind deze maand zijn er vijf van te koop. Twee exemplaren zijn gereserveerd voor musea.
-
Koken & eten
Het regenboogdieet: hoe meer kleur op je bord, hoe beter?
We geloven het niet zomaar: de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: het regenboogdieet. -
update
Terrassenprotest grotendeels ludiek: ‘Maar we sluiten niet uit dat er echt terrassen opengaan’
De meesten van de duizenden horeca-ondernemers die morgen hun terrassen openen, zoeken de confrontatie niet op en zetten enkel stoelen en tafels buiten. Toch sluit de organisatie niet uit dat een deel van de terrassen écht opengaat. -
Wat Eten We Vandaag: Risotto met pompoen en pangasiusfilet
Met risotto zijn veel variaties mogelijk, denk maar aan een vegetarische risotto of juist met vlees of vis. In dit recept gaan wij voor een heerlijke risotto met muskaatpompoen en pangasiusfilet.