Zo kun je makkelijk een ei scheiden
Hoe scheid je zonder geklieder een ei? Deze aflevering van Keukenheks biedt hulp. Zo komen eiwit en eidooier los van elkaar in een handomdraai.
Even een eitje scheiden, voor sommigen een niet te nemen hindernis. Het ene na het andere ei sneuvelt, want met die stukjes schil in die doorzichtige drab en je handen onder de slierten gelei kun je helemaal niks beginnen.
Niet getreurd: met een spatel -en een flink portie geduld om te oefenen- ben jij binnenkort ook een pro in het scheiden van eieren.
Meer afleveringen van Keukenheks vind je hieronder:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Zuid-Afrikaanse kip in filodeeg
-
Wat Eten We Vandaag: Bloemkoolsteak met linzensalade
Deze bloemkoolsteaks zijn een leuk alternatief voor vlees, vanwege de geroosterde smaak. Het roosteren geeft de bloemkool een zoete smaak, zoeter dan wanneer je bloemkool zou koken. -
autotest
Zo gaat de Renault Espace met zijn tijd mee: van MPV naar SUV
De zesde generatie van de Renault Espace heeft weinig gemeen met de praktische busjes van de eerste vier generaties. De multifunctionele indeling uit het verleden is verdwenen en soepele zescilinders maakten plaats voor haperende hybrides. -
PREMIUM
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
De meeste mensen stellen dat wat ze moeten doen uit en voelen zich daar dan schuldig over. Vooral niet doen, legt filosoof John Perry uit aan journalist en notoire uitsteller Saskia Smith. Een gestructureerde uitsteller krijgt volgens hem juist een heleboel voor elkaar omdat ze die andere dingen niet doen. -
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
Elke maand gaan er een paar euro’s naar je bank voor het gebruik van een betaalrekening. Op jaarbasis kan dat best aantikken. ‘Waarom zijn de kosten van mijn bankrekening zo hoog’, vraagt lezer Jos Couwenberg zich af. In deze rubriek leggen we elke week een lezersvraag over geld voor aan een deskundige.
-
Video
Met deze simpele truc heb je geen last van uiengeur aan je handen
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta met spinazie en citroenboter
Pasta is altijd een goed idee, je kunt er namelijk oneindig mee variëren. Wil je een keer een iets nieuws proberen? Kies dan voor deze makkelijke pasta met spinazie en zelfgemaakte citroenboter. In dit recept gebruiken we enkel de schil van de citroen, wat een frisse citroensmaak geeft zonder dat het zuur wordt. Ook fijn: de pasta staat binnen 20 minuten op tafel. -
PREMIUM
Bernadet hoort ‘raar geluid’ bij het eten van haar wrap: ‘Dit verwacht je toch niet?’
Het klinkt smakelijk: een gevulde wrap met gebakken groenten en pittig gekruid runderstoofvlees. Bernadet Vroon (33) ging er dan ook eens goed voor zitten toen het gerecht vrijdagmiddag werd geserveerd in Elburg. Maar na een paar happen vond ze een verrassing op haar bord: ,,Wat is dit?”Elburg