Zo maak je de allerlekkerste salade met kip
De lente is begonnen, maar het weer werkt nog niet mee. Geen zorgen, want met deze frisse kip met frambozendressing kun je de lente in ieder geval al een beetje in huis halen.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 2 bloedsinaasappels
- ½ rode ui
- 2 handjes spinazie
- 1 avocado
- 500 g kipfilet
- 2 el olijfolie
- ¼ tl cayennepeper
- 1 tl zout
- 240 ml witte wijn
- 2 el witte wijn
- 60 ml balsamicoazijn
- 1 el frambozenjam
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Snijd de bloedsinaasappel in blokjes, de avocado in reepjes en de rode ui in halve ringen.
- Vul een ovenschotel met de 240 ml witte wijn en cayennepeper.
- Leg hier de kipfilet in en laat deze gedurende 20 minuten marineren.
- Maak vervolgens de frambozendressing door de 2 el witte wijn, balsamicoazijn, olijfolie en frambozenjam in een kom te mengen.
- Roer goed door elkaar en voeg indien nodig zout toe.
- Verwarm de kip in de oven gedurende 20 minuten.
- Beleg een bord met spinazie, de bloedsinaasappels, avocado en rode ui.
- Leg hier vervolgens de kip op en maak het gerecht af met de frambozendressing.
Eet smakelijk!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMEnergierekening
Laura: ‘We willen tot ons pensioen hier wonen, dus maandlasten zo laag mogelijk krijgen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Laura Baas (32) uit Siddeburen in Groningen. -
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit zijn de lekkerste stroopwafels uit de supermarkt: bros van buiten, smeuïg van binnen
De stroopwafel is de populairste koek van Nederland. Niet alleen bij toeristen, ook wijzelf lusten hem graag bij de koffie of thee. Iedere supermarkt heeft zijn eigen merk in het schap. Welke is de lekkerste? -
Wat Eten We Vandaag: Upside down appelcake
De upside down appelcake ziet er spectaculair uit. Probeer de de appels in een mooie vorm op de cake te leggen voor het perfecte plaatje. -
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.” -
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa.
-
Wat Eten We Vandaag: Bruine bonensoep
Zelf bruine bonensoep maken? Wij hebben gekozen voor de snelle variant met bonen uit blik. Je kunt ook gedroogde bonen gebruiken, deze moeten wel eerst weken en koken. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Bloemkool-kerriesoep met kokosmelk
Bloemkoolsoep maar dan net even anders door de toevoeging van kerrie, geroosterde bloemkool en kokosmelk. Serveer de soep als voorgerecht of nuttig deze als opkikkertje tijdens de lunch. -
PREMIUM
Als vleesliefhebber meedoen aan vleesloze week: ‘Voorzichtig vertel ik het mijn slager’
Het lijkt de baas wel een leuk idee. Vleesverslaafde verslaggever doet mee met de Nationale week zonder vlees & zuivel en brengt daarvan dagelijks verslag uit. Maar waarom hij?Breda