Zo ziet de dag van een sterrenkok eruit
Koken & etenHoe is dat nou, om sterrenkok te zijn? Wouter ter Haar, verslaggever van Brabants Dagblad speelde een dagje voor schaduw en keek een (lange) dienst lang over de schouders mee van Jasper Kox.
Delen per e-mail
11.00 uur. De bel gaat. Hard. Indringend. Wéér staat een leverancier voor de deur van Oonivoo, met allerhande groenten dit keer: komkommers, sugarsnaps, bimi (babybroccoli), Cevennes-uien, opperdoezer en veel, heel veel tomaten. ,,Een kilootje of zes, zeven gaat er per dag wel doorheen aan tomaten. Die kun je straks allemaal ontvellen en ontdoen van vruchtvlees’’, zegt Jasper Kox (28) tegen zijn gast-voor-een-dag. Als souschef, de rechterhand van de chef-kok, stuurt hij in de keuken de witte brigade van het sterrenrestaurant aan de Markt in Uden aan.
Verder in het nieuws
-
Albert Heijn past misleidende producten aan na nominatie voor Gouden Windei
Albert Heijn heeft toegezegd twee producten aan te passen nadat de supermarktketen door Foodwatch is genomineerd voor het Gouden Windei 2019, de verkiezing van het meest misleidende voedingsproduct van het jaar. Het gaat om seizoensgroenten en de kaasspread. -
Sergio Herman opent derde restaurant in Antwerpen
‘Le Pristine’, zo zal het nieuwe restaurant van Sergio Herman heten. Na Frites Atelier en sterrenrestaurant The Jane opent de Nederlandse kok binnenkort een derde restaurant in Antwerpen, in de Lange Gasthuisstraat. De opening van Le Pristine staat gepland voor midden april. -
Koken & eten Dit is waarom AH en Jumbo hun sintlekkers nu al in de uitverkoop gooien
De sint is het land nog niet uit of supermarkten Jumbo en Albert Heijn willen al van hun sinterklaassnoepgoed af. Waarom is dat? -
Koken & eten Lichaamstemperatuur kan sleutel zijn tot succes bij het afvallen
Het mechanisme in je hersenen dat ervoor zorgt dat je lichaamstemperatuur op peil blijft, kan je ook helpen om sneller gewicht te verliezen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek bij muizen door wetenschappers van het Amerikaanse onderzoeksinstituut Scripps Research. -
Meer supers over op kipvleeswaren met keurmerk
Steeds meer supermarkten stappen over op een huismerk kippenvleeswaren met een dierenwelzijnskeurmerk. Voor Wakker Dier geldt dit keurmerk als ,,ondergrens voor vleeswaren”.
-
Wat Eten We Vandaag: Apple crumble in een gourmetpannetje
Apple crumble: het ideale toetje in een gourmetpannetje. Tip: geen kaneelsuiker in huis? Meng dan 1 tl kaneel met 4 el kristalsuiker. -
IKEA Hengelo biedt kerstbuffet voor een prikkie aan
HENGELO - IKEA organiseert dit jaar grote kerstbuffetten in verschillende vestigingen. De vestiging in Hengelo doet ook mee aan ‘julbord’ (wat Zweeds is voor kerstmis). Het buffet wordt georganiseerd op 16, 17, 18 en 19 december. -
Koken & eten 'Uitvinder’ eendenborst (84) overleden
De Franse chef-kok die eendenborst wereldwijd beroemd maakte als delicatesse is niet meer. André Daguin overleed op 84-jarige leeftijd in zijn woonplaats Auch.