Joanda Ringelink op het pleintje voor de focus woningen aan de Breugelmansgaarde.
Volledig scherm
Joanda Ringelink op het pleintje voor de focus woningen aan de Breugelmansgaarde. © Charissa van Willigen

Wie helpt Joanda uit Enschede de buurt op te knappen?

Komt voor elkaarENSCHEDE - Grijze muren, weinig groenvoorziening. Het is een saaie omgeving in de buurt van de Breugelmansgaarde. Wie helpt Joanda en de overige bewoners? „Een kerstboom in het midden van het plein zou al helpen.”

 1. Dankzij Willie kan Bennie uit Glane weer met iemand praten over de oorlog: ‘In leven blijven hè! Ik wil niet nog meer dooien om mij heen’
  Komt voor Elkaar | Video

  Dankzij Willie kan Bennie uit Glane weer met iemand praten over de oorlog: ‘In leven blijven hè! Ik wil niet nog meer dooien om mij heen’

  GLANE/ENSCHEDE - Vier jaar oud was Bennie Verveld (nu 82) toen hij na een bombardement zijn buurmeisje Alie brandend door de straat zag lopen. De herinnering aan haar dood is hij nooit kwijtgeraakt. Nu bijna iedereen van zijn generatie is overleden, heeft hij meer dan ooit behoefte aan mensen met wie hij zijn oorlogservaringen kan delen. Door de actie Komt voor Elkaar is er iemand met wie hij dat kan.
 2. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.