Volledig scherm
PREMIUM
De bistro is een sfeervol ingerichte, opvallend hoge ruimte. Achterin is de keukenbrigade aan het werk te zien © Lenneke Lingmont

Brutaal BRUUT: een aanwinst voor culinair Enschede

Het RestaurantENSCHEDE - Een vleugje Parijs met een snufje Berlijn, en dat in een brutaal jasje. Dat is in een notendop het ‘concept’ van bistro en wijnbar BRUUT aan de Noorderhagen in Enschede. Maar hoe vertaalt zich dit in de praktijk? Tijd om een hapje te gaan eten bij het net geopende etablissement aan de Noorderhagen.

Het eerste dat opvalt aan BRUUT is de locatie. De bistro ligt in een rustig deel van de Noorderhagen, net buiten de mainstream horecapleinen en -straten in de Enschedese binnenstad. Maar wel ‘eerste rang’ als het gaat om bezoekers van het Muziekcentrum en het Wilminktheater. Een prima plek om voorafgaand aan een concert of voorstelling wat te eten. Of om na afloop een glas wijn, gin-tonic of whiskey te drinken.