Brutaal BRUUT: een aanwinst voor culinair Enschede
Het RestaurantENSCHEDE - Een vleugje Parijs met een snufje Berlijn, en dat in een brutaal jasje. Dat is in een notendop het ‘concept’ van bistro en wijnbar BRUUT aan de Noorderhagen in Enschede. Maar hoe vertaalt zich dit in de praktijk? Tijd om een hapje te gaan eten bij het net geopende etablissement aan de Noorderhagen.
Delen per e-mail
Het eerste dat opvalt aan BRUUT is de locatie. De bistro ligt in een rustig deel van de Noorderhagen, net buiten de mainstream horecapleinen en -straten in de Enschedese binnenstad. Maar wel ‘eerste rang’ als het gaat om bezoekers van het Muziekcentrum en het Wilminktheater. Een prima plek om voorafgaand aan een concert of voorstelling wat te eten. Of om na afloop een glas wijn, gin-tonic of whiskey te drinken.
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
Het Restaurant De Zwaan in Delden: warme huiskamer met professionele keuken
DELDEN - Restaurant De Zwaan profileert zich als ‘de huiskamer van Delden’. Er wordt zonder hoogdravende pretenties zeer professioneel gekookt. Het is er nu nog gezellig bruin, maar er zijn veranderingen op til: de verbouwing komt eraan. -
PREMIUM
Het Restaurant Eten wat de pot schaft bij Hoeve Springendal in Hezingen
HEZINGEN - Aardappelen, vlees en groente. Wie is er niet groot mee geworden? Bij Hoeve Springendal in Hezingen hebben twee kokkinnen de Hollandse pot tot kunst verheven. -
PREMIUM
Audio Vleesbedrijf uit Enschede maakt bitterballen, gyros en kroketten... van fruit
ENSCHEDE - Vleesleverancier Bolscher in Enschede en de Amsterdamse vegan start-up Meet Jack hebben elkaar gevonden. Bolscher produceert de jackfruit-producten - bitterballen, kroketten, burgers en gyros - die Meet Jack momenteel aan twintig horecabedrijven verkoopt. -
NVWA waarschuwt: botervervanger van Jumbo bevat mogelijk koemelk
Naturli’ Foods haalt het product ‘Naturli’ Biologisch Smeerbare’ uit de Jumbo-supermarkten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) meldt dat het product wei-proteïne bevat terwijl het allergeen koemelk niet op de verpakking staat vermeld. Het gaat om de producten met houdbaarheidsdata tussen 30 augustus en 27 november 2019. -
PREMIUM
Het Restaurant Wine & Bite Oldenzaal: culinaire kleinkunst bij de wijn
OLDENZAAL - Bij Wine & Bite in Oldenzaal kun je terecht voor wel 90 soorten wijn op fles en hapjes. De bite zit in de Spaanse tapas en de Japanse sushi.
-
PREMIUM
Het Restaurant Geen culinaire dikdoenerij bij het Notarishoes in Haaksbergen
HAAKSBERGEN - In het Notarishoes in Haaksbergen, waar vroeger akten werden gepasseerd, kun je al bijna twintig jaar een lekker hapje eten. Informeel, gezellig, zonder culinaire dikdoenerij. -
PREMIUM
Het Restaurant Authentiek Indiaas met grote glimlach in Enschedese kas
ENSCHEDE - Soms verwacht je op bepaalde plaatsen geen restaurant. Light of India zit verborgen in een kas achter Ecocentrum Emma aan de Emmastraat in Enschede. -
PREMIUM
Verrassingen van hoog niveau bij Carelshaven in Delden
DELDEN - Op de fundering van herberg Carelshaven werken Alco en Evelyn van Berkel aan hun gastronomische toekomst. Met respect voor het verleden en oog voor nieuwe trends.