1. Barcelonaaaa
  Blog

  Barcelonaaaa

  ‘Oeh lala…Barcelonaaa’. Een speler van Lille krijgt de lachers op de hand als, hij lopend langs het veld, het kleine positiespelletje van een paar spelers van FC Twente bekijkt en van enige tekst voorziet. De grapjas. Maar eerlijk is eerlijk: het balletje gaat op dat moment net even lekker rond bij de Tukkers. Van voet tot voet, in een aardig tempo. Als je niet beter zou weten, zou je heel even denken dat hier inderdaad een heuse topploeg aan het werk is. Tik-tak-tik, met Assaidi, Boere, Van der Lely, Van der Heyden, Hooiveld, Trajkovski en Jensen aan de knoppen.
 1. Blog | Wie ontdooit de KNVB?

  Blog | Wie ontdooit de KNVB?

  De KNVB is er voor de clubs en voor alle leden, zo hoor je vaak vanuit Zeist en alle districtskantoren. Zo lang je het maar vaak genoeg roept, ga je zelf in dingen geloven. Dat in de praktijk soms niet verder wordt gekeken dan het eigen bureau blijkt wel weer uit de houding ten aanzien van het komend weekend als het amateurvoetbal weer begint. Een ieder die echt is begaan met het spelletje zegt: 'niet doen, we halen er een streep door'. Immers, de grasvelden zijn sowieso onbespeelbaar en op veel kunstgrasvelden ligt nog een sneeuwtapijt. Of de dooiaanval op tijd komt is twijfelachtig.
 2. Blog | Pardon? Iets fixen, omdat de regels er niet in voorzien?

  Blog | Pardon? Iets fixen, omdat de regels er niet in voorzien?

  Het was zo’n stuk dat je leest, waarna je schouderophalend verder bladert. We schrijven 13 april en in Voetbal International is een artikel gewijd aan de onzekerheid bij FC Twente. Tal van vertegenwoordigers van degradatiekandidaten mogen hun licht laten schijnen over de zaak en daar is uiteraard niets mis mee. Voor alle duidelijkheid: ik las veel onzin, maar ach...als het om Twente gaat, kijk je daar niet zo snel meer van op dezer dagen. Volgende pagina dan maar.
 3. Blog | De KNVB had 9 mei gewoon met een antwoord moeten komen

  Blog | De KNVB had 9 mei gewoon met een antwoord moeten komen

  In een eerste opwelling denk en zeg je: het wordt de komende dagen mooi weer, dus die heren van de licentiecommissie willen ook wel met moeder de vrouw de hort op. Zouden er misschien zelfs een paar op vakantie zijn? Ongeremde emotie, ik weet, maar soms mag dat best even. Feit is dat de licentiecommissie niet uit professionals bestaat, maar uit mensen die het er bij doen. Ik wil niet zeggen, even er bij doen, maar het is wel een bijbaantje voor geleerden. Je kunt je gerust afvragen of dat wel kan in een professionele organisatie, waarin het om miljoenen gaat, maar dat is weer een andere discussie.

Blogs