Leon ten Voorde
Volledig scherm
PREMIUM
Leon ten Voorde © Marco de Swart

Clubliefde

COLUMNOp Twitter kwam ik deze week het grapje tegen dat Perr Schuurs een transferverzoek heeft ingediend bij de clubleiding van Ajax. Even voor alle mensen die pas het komend seizoen interesse krijgen in de Jupiler League: de 18-jarige Perr was de aanvoerder van Fortuna Sittard en het komende jaar speelt hij voor Ajax. 

Dat hij volgens een grapjas nu alweer weg wil uit Amsterdam, is een cynische verwijzing naar Justin Kluivert, die na een paar aardige potjes en nul prijzen natuurlijk toe is aan een nieuwe uitdaging. (Hier behoort eigenlijk te staan: 'Ik, Justin, heb me laten opfokken door m'n op geld beluste makelaar. Ook mama Angela is na een paar mislukte dealtjes in een bepaald milieu weer toe aan een aardig zakcentje. Wat papa Patrick wil, weet ik niet, maar dat weet hij nooit'.)

 1. Erik ten Hag weet nu wat de amateurtrainer meemaakt
  PREMIUM
  COLUMN

  Erik ten Hag weet nu wat de amateur­trai­ner meemaakt

  Als Erik ten Hag in de winterstop bekend had gemaakt dat hij naar Bayern München zou gaan, dan had het zomaar kunnen gebeuren dat Ajacieden huilend hun seizoenkaart in de fik hadden gestoken. Dan waren er ongetwijfeld protestmarsen gehouden en had de F-Side een smeekbede gecomponeerd. De winter is nog niet eens voorbij, of diezelfde aanbidders brengen diezelfde trainer nog het liefst vandaag zelf naar München, nu de kampioen, die zichzelf al bij de elite van Europa zag aanschuiven, presteert als een veredeld RKC.
 2. De manier waarop FC Twente kampioen werd, staat in geen enkel leerboek
  PREMIUM
  Column

  De manier waarop FC Twente kampioen werd, staat in geen enkel leerboek

  Hoe legt de supporter van FC Twente het later aan zijn kleinkinderen uit dat ze in dat ene jaar in de eerste divisie een vrolijke linksback uit Brazilië hadden, die een breedtepass gaf van de ene naar de andere cornervlag? Over de eigen achterlijn wel te verstaan. Dat je elke week, als je weer vol goede hoop naar het stadion trok, je dacht: slechter dan de vorige keer kan het niet, en dat dan toch weer slechter was. En dat Eindhoven, Telstar, TOP Oss, Jong AZ en hoe al die ploegen ook heetten, beter en leuker voetbal speelden?

Blogs