Volledig scherm
PREMIUM
Leon ten Voorde © Marco de Swart

Clubliefde

COLUMNOp Twitter kwam ik deze week het grapje tegen dat Perr Schuurs een transferverzoek heeft ingediend bij de clubleiding van Ajax. Even voor alle mensen die pas het komend seizoen interesse krijgen in de Jupiler League: de 18-jarige Perr was de aanvoerder van Fortuna Sittard en het komende jaar speelt hij voor Ajax. 

Dat hij volgens een grapjas nu alweer weg wil uit Amsterdam, is een cynische verwijzing naar Justin Kluivert, die na een paar aardige potjes en nul prijzen natuurlijk toe is aan een nieuwe uitdaging. (Hier behoort eigenlijk te staan: 'Ik, Justin, heb me laten opfokken door m'n op geld beluste makelaar. Ook mama Angela is na een paar mislukte dealtjes in een bepaald milieu weer toe aan een aardig zakcentje. Wat papa Patrick wil, weet ik niet, maar dat weet hij nooit'.)

 1. De manier waarop FC Twente kampioen werd, staat in geen enkel leerboek
  PREMIUM
  Column

  De manier waarop FC Twente kampioen werd, staat in geen enkel leerboek

  Hoe legt de supporter van FC Twente het later aan zijn kleinkinderen uit dat ze in dat ene jaar in de eerste divisie een vrolijke linksback uit Brazilië hadden, die een breedtepass gaf van de ene naar de andere cornervlag? Over de eigen achterlijn wel te verstaan. Dat je elke week, als je weer vol goede hoop naar het stadion trok, je dacht: slechter dan de vorige keer kan het niet, en dat dan toch weer slechter was. En dat Eindhoven, Telstar, TOP Oss, Jong AZ en hoe al die ploegen ook heetten, beter en leuker voetbal speelden?
 2. Hoe profclubs jacht maken op talentjes van 10 jaar en jonger
  PREMIUM
  De Bankzitter

  Hoe profclubs jacht maken op talentjes van 10 jaar en jonger

  Toen ik me vorige week zaterdag in alle vroegte langs de lijn meldde - de aftrap van de topper was om 08.30 uur - zag ik de scout van FC Twente al met met pen en papier rondlopen. Iets verderop stond zijn collega van De Graafschap. Voor de goede orde: ik was bij een wedstrijd van voetballertjes onder 10 jaar in het grensgebied van Tukkers en Superboeren. De scout van FC Twente vroeg netjes naar de naam van een spelertje, nadat er een bal in de kruising was geschoten.

Blogs