Volledig scherm
PREMIUM
Leon ten Voorde © Marco de Swart

Clubliefde

COLUMNOp Twitter kwam ik deze week het grapje tegen dat Perr Schuurs een transferverzoek heeft ingediend bij de clubleiding van Ajax. Even voor alle mensen die pas het komend seizoen interesse krijgen in de Jupiler League: de 18-jarige Perr was de aanvoerder van Fortuna Sittard en het komende jaar speelt hij voor Ajax. 

Dat hij volgens een grapjas nu alweer weg wil uit Amsterdam, is een cynische verwijzing naar Justin Kluivert, die na een paar aardige potjes en nul prijzen natuurlijk toe is aan een nieuwe uitdaging. (Hier behoort eigenlijk te staan: 'Ik, Justin, heb me laten opfokken door m'n op geld beluste makelaar. Ook mama Angela is na een paar mislukte dealtjes in een bepaald milieu weer toe aan een aardig zakcentje. Wat papa Patrick wil, weet ik niet, maar dat weet hij nooit'.)

  1. Hoe profclubs jacht maken op talentjes van 10 jaar en jonger
    PREMIUM
    De Bankzitter

    Hoe profclubs jacht maken op talentjes van 10 jaar en jonger

    Toen ik me vorige week zaterdag in alle vroegte langs de lijn meldde - de aftrap van de topper was om 08.30 uur - zag ik de scout van FC Twente al met met pen en papier rondlopen. Iets verderop stond zijn collega van De Graafschap. Voor de goede orde: ik was bij een wedstrijd van voetballertjes onder 10 jaar in het grensgebied van Tukkers en Superboeren. De scout van FC Twente vroeg netjes naar de naam van een spelertje, nadat er een bal in de kruising was geschoten.

Blogs