Leon ten Voorde.
Volledig scherm
PREMIUM
Leon ten Voorde. © Marco de Swart

De Boer met ballen mag nog even blijven zaaien en oogsten

ColumnToen het grote onheil tot ons was gekomen stond er op deze plek een zeikerig, vervelend stukje over de nieuwe bondscoach die een liefhebber zou zijn van saai voetbal. Nu de beste man na drie duels nog steeds wacht op zijn eerste zege wil ik een lans breken voor de hardst getroffen boer van Nederland: Frank de Boer.

 1. Wij van De Mafketels appen ons blauw over het falen van Gertjan
  PREMIUM
  de bankzitter

  Wij van De Mafketels appen ons blauw over het falen van Gertjan

  Sinds dit seizoen bestaat er in de groepsapp met de alleszeggende naam Mafketels/Coryfeeën een ongekende fascinatie voor Almere City. Ik geef het meteen toe: dat komt net zo gek over als een Tukker die elke thuiswedstrijd bezoekt van Jahn Regensburg, maar elke vrijdagavond als het schakelprogramma over de eerste divisie bij ESPN iets te melden heeft over een wedstrijd van Almere gaan bij ons de alarmbellen af.
 2. ‘Ik mis het getik van de noppen, het gelul in de kleedkamer, het lijden na een nederlaag’
  PREMIUM
  de Bankzitter

  ‘Ik mis het getik van de noppen, het gelul in de kleedkamer, het lijden na een nederlaag’

  Verscholen in een bosje, of in de auto op de parkeerplaats, of misschien wel als begeleider: als deze week de poort van het complex opengaat, ben ik erbij. Ik wil dat moment meemaken als de puppies weer het veld oprennen, blij als dansende koeien - sorry ouders, dit is bedoeld als compliment - die na een barre winter op stal voor het eerst de wei in mogen. We draaien het een keer om: niet de profs die op een voetstuk staan maar de ukkies die net beginnen, trappen af.