Leon ten Voorde
Volledig scherm
Leon ten Voorde © Marco de Swart

Draagt Seys vrijdag een stel Uggs?

BlogHet is een goed gebruik om die ene vraag in de sportjournalistiek niet te stellen, maar in dit geval kom je er niet onderuit: wat ging er eigenlijk door Rene Hake heen toen hij de handschoentjes zag bij Dylan Seys? 

Volledig scherm
© Photo News

Het was zondag een prachtige lentedag en de mussen vielen nog net niet van het dak van De Arena, maar bij FC Twente stond een speler met handschoenen klaar om in te vallen. Even voor de goede orde: Seys is geen zoon van de tropen, maar is geboren in het Vlaamse Kortrijk en daar kan het soms hard waaien en hard vriezen. Dan moet je in principe om kunnen gaan met 14 graden en een lekker zonnetje.

Medische reden
Omdat je altijd voorzichtig moet zijn met bepaalde conclusies heb ik toch maar even voor de zuiverheid nagetrokken of er misschien een medische reden is voor het dragen van handschoenen als de zon schijnt. Misschien is Seys immers overgevoelig voor Amsterdams gras, krijgt hij uitslag van het dak of reageren zijn handen supergevoelig op overvliegende stadskraaien? Maar bij Twente is daar allemaal niets van bekend. Dylan Seys had het dus gewoon koud zondag tegen Ajax, al is het dan wel raar dat hij korte mouwtjes droeg, maar dit terzijde. Dat zal wel dan wel met een bepaalde imagebuilding te maken hebben, iets waar voetballers tegenwoordig akelig gevoelig voor zijn.

Als ik Hake was, dan had ik hem daar aan de zijlijn wel even gevraagd wat nou de bedoeling was van deze act. En hem tegelijkertijd de opdracht gegeven om die dingen rap uit te doen als hij tenminste nog even mee wilde doen, want sommige dingen moet je niet willen. Twente had in de tweede helft kerels nodig, en geen wat watjes met handschoenen. Seys viel als een drol in, maar dat konden we al voorspellen toen hij aan de warming-up begon.

Bontmuts
Vrijdag in Kerkrade wordt een weersomslag verwacht en zakt de temperatuur naar de bijna Siberische waarde van een graad of 12. Ik ben benieuwd hoe Seys dan op de bank zit. Ik verwacht in elk geval dat hij een bontmuts op heeft en een stel uggs aan zijn voeten heeft. Misschien dat hij op die dingen wel uit de voeten kan als hij wordt ingebracht.

Leon ten Voorde

 1. Erik ten Hag weet nu wat de amateurtrainer meemaakt
  PREMIUM
  COLUMN

  Erik ten Hag weet nu wat de amateur­trai­ner meemaakt

  Als Erik ten Hag in de winterstop bekend had gemaakt dat hij naar Bayern München zou gaan, dan had het zomaar kunnen gebeuren dat Ajacieden huilend hun seizoenkaart in de fik hadden gestoken. Dan waren er ongetwijfeld protestmarsen gehouden en had de F-Side een smeekbede gecomponeerd. De winter is nog niet eens voorbij, of diezelfde aanbidders brengen diezelfde trainer nog het liefst vandaag zelf naar München, nu de kampioen, die zichzelf al bij de elite van Europa zag aanschuiven, presteert als een veredeld RKC.
 2. De manier waarop FC Twente kampioen werd, staat in geen enkel leerboek
  PREMIUM
  Column

  De manier waarop FC Twente kampioen werd, staat in geen enkel leerboek

  Hoe legt de supporter van FC Twente het later aan zijn kleinkinderen uit dat ze in dat ene jaar in de eerste divisie een vrolijke linksback uit Brazilië hadden, die een breedtepass gaf van de ene naar de andere cornervlag? Over de eigen achterlijn wel te verstaan. Dat je elke week, als je weer vol goede hoop naar het stadion trok, je dacht: slechter dan de vorige keer kan het niet, en dat dan toch weer slechter was. En dat Eindhoven, Telstar, TOP Oss, Jong AZ en hoe al die ploegen ook heetten, beter en leuker voetbal speelden?

Blogs