Leon ten Voorde.
Volledig scherm
PREMIUM
Leon ten Voorde. © Marco de Swart

Hooligans

De BankzitterENSCHEDE - Vroeger, op het toppunt van onze baldadigheid, riepen wij op het schoolpleintje wel eens: '......in de plee, doortrekken en weg ermee'. Omdat in de tijd van Hilversum 3 internet een hersenspinsel was van een verstrooide professor, konden we onze simpele gevoeligheden naar de plaatselijke rivaal op deze manier kwijt. 

Nu het misdrijf is verjaard, durf ik trouwens wel toe te geven dat we ooit een verdwaalde AZ-aanhanger eens in de bosjes hebben geduwd. We waren een jaar of 11, schat ik. Op het schoolpleintje behoorde iedereen voor FC Twente te zijn. Vonden wij. 

 1. Erik ten Hag weet nu wat de amateurtrainer meemaakt
  PREMIUM
  COLUMN

  Erik ten Hag weet nu wat de amateur­trai­ner meemaakt

  Als Erik ten Hag in de winterstop bekend had gemaakt dat hij naar Bayern München zou gaan, dan had het zomaar kunnen gebeuren dat Ajacieden huilend hun seizoenkaart in de fik hadden gestoken. Dan waren er ongetwijfeld protestmarsen gehouden en had de F-Side een smeekbede gecomponeerd. De winter is nog niet eens voorbij, of diezelfde aanbidders brengen diezelfde trainer nog het liefst vandaag zelf naar München, nu de kampioen, die zichzelf al bij de elite van Europa zag aanschuiven, presteert als een veredeld RKC.
 2. De manier waarop FC Twente kampioen werd, staat in geen enkel leerboek
  PREMIUM
  Column

  De manier waarop FC Twente kampioen werd, staat in geen enkel leerboek

  Hoe legt de supporter van FC Twente het later aan zijn kleinkinderen uit dat ze in dat ene jaar in de eerste divisie een vrolijke linksback uit Brazilië hadden, die een breedtepass gaf van de ene naar de andere cornervlag? Over de eigen achterlijn wel te verstaan. Dat je elke week, als je weer vol goede hoop naar het stadion trok, je dacht: slechter dan de vorige keer kan het niet, en dat dan toch weer slechter was. En dat Eindhoven, Telstar, TOP Oss, Jong AZ en hoe al die ploegen ook heetten, beter en leuker voetbal speelden?

Blogs