Ode aan legendarische Theo Koomen

BankzitterFC Twente en MVV spelen morgenmiddag voor de tweede keer in de historie in de eerste divisie tegen elkaar. Dat gebeurde eerder op 4 april 1984. Het speciale van die ontmoeting van 34 jaar geleden zit 'm niet in de uitslag: 1-2. 

FC Twente-MVV was de laatste wedstrijd van misschien wel de meest legendarische verslaggever die we hebben gekend: Theo Koomen. Op de terugweg vanuit Enschede botste Koomen dicht bij zijn huis in het Noord-Hollandse Groot-Schermer op een tegenligger. De dood van Theo Koomen, 54 jaar oud, was een enorme schok.

  1. Hoe profclubs jacht maken op talentjes van 10 jaar en jonger
    PREMIUM
    De Bankzitter

    Hoe profclubs jacht maken op talentjes van 10 jaar en jonger

    Toen ik me vorige week zaterdag in alle vroegte langs de lijn meldde - de aftrap van de topper was om 08.30 uur - zag ik de scout van FC Twente al met met pen en papier rondlopen. Iets verderop stond zijn collega van De Graafschap. Voor de goede orde: ik was bij een wedstrijd van voetballertjes onder 10 jaar in het grensgebied van Tukkers en Superboeren. De scout van FC Twente vroeg netjes naar de naam van een spelertje, nadat er een bal in de kruising was geschoten.

Blogs