Ode aan legendarische Theo Koomen

BankzitterFC Twente en MVV spelen morgenmiddag voor de tweede keer in de historie in de eerste divisie tegen elkaar. Dat gebeurde eerder op 4 april 1984. Het speciale van die ontmoeting van 34 jaar geleden zit 'm niet in de uitslag: 1-2. 

FC Twente-MVV was de laatste wedstrijd van misschien wel de meest legendarische verslaggever die we hebben gekend: Theo Koomen. Op de terugweg vanuit Enschede botste Koomen dicht bij zijn huis in het Noord-Hollandse Groot-Schermer op een tegenligger. De dood van Theo Koomen, 54 jaar oud, was een enorme schok.

 1. Erik ten Hag weet nu wat de amateurtrainer meemaakt
  PREMIUM
  COLUMN

  Erik ten Hag weet nu wat de amateur­trai­ner meemaakt

  Als Erik ten Hag in de winterstop bekend had gemaakt dat hij naar Bayern München zou gaan, dan had het zomaar kunnen gebeuren dat Ajacieden huilend hun seizoenkaart in de fik hadden gestoken. Dan waren er ongetwijfeld protestmarsen gehouden en had de F-Side een smeekbede gecomponeerd. De winter is nog niet eens voorbij, of diezelfde aanbidders brengen diezelfde trainer nog het liefst vandaag zelf naar München, nu de kampioen, die zichzelf al bij de elite van Europa zag aanschuiven, presteert als een veredeld RKC.
 2. De manier waarop FC Twente kampioen werd, staat in geen enkel leerboek
  PREMIUM
  Column

  De manier waarop FC Twente kampioen werd, staat in geen enkel leerboek

  Hoe legt de supporter van FC Twente het later aan zijn kleinkinderen uit dat ze in dat ene jaar in de eerste divisie een vrolijke linksback uit Brazilië hadden, die een breedtepass gaf van de ene naar de andere cornervlag? Over de eigen achterlijn wel te verstaan. Dat je elke week, als je weer vol goede hoop naar het stadion trok, je dacht: slechter dan de vorige keer kan het niet, en dat dan toch weer slechter was. En dat Eindhoven, Telstar, TOP Oss, Jong AZ en hoe al die ploegen ook heetten, beter en leuker voetbal speelden?

Blogs