Ode aan legendarische Theo Koomen

BankzitterFC Twente en MVV spelen morgenmiddag voor de tweede keer in de historie in de eerste divisie tegen elkaar. Dat gebeurde eerder op 4 april 1984. Het speciale van die ontmoeting van 34 jaar geleden zit 'm niet in de uitslag: 1-2. 

FC Twente-MVV was de laatste wedstrijd van misschien wel de meest legendarische verslaggever die we hebben gekend: Theo Koomen. Op de terugweg vanuit Enschede botste Koomen dicht bij zijn huis in het Noord-Hollandse Groot-Schermer op een tegenligger. De dood van Theo Koomen, 54 jaar oud, was een enorme schok.

  1. De manier waarop FC Twente kampioen werd, staat in geen enkel leerboek
    PREMIUM
    Column

    De manier waarop FC Twente kampioen werd, staat in geen enkel leerboek

    Hoe legt de supporter van FC Twente het later aan zijn kleinkinderen uit dat ze in dat ene jaar in de eerste divisie een vrolijke linksback uit Brazilië hadden, die een breedtepass gaf van de ene naar de andere cornervlag? Over de eigen achterlijn wel te verstaan. Dat je elke week, als je weer vol goede hoop naar het stadion trok, je dacht: slechter dan de vorige keer kan het niet, en dat dan toch weer slechter was. En dat Eindhoven, Telstar, TOP Oss, Jong AZ en hoe al die ploegen ook heetten, beter en leuker voetbal speelden?

Blogs