Volledig scherm
PREMIUM
Leon ten Voorde © Marco de Swart

Supporters

BLOGDe ijsklonten zaten woensdag nog aan de neusvleugels vastgevroren en de spelers hadden de kleedkamer nog niet eens bereikt, toen onder de supporters van FC Twente een cynisch plaatje rondging. 

Volledig scherm
1.100 FC Twente-fans trotseren de extreme kou in Alkmaar © Marco Munnink

Wat we zagen was het hoofd van een depressief kijkende Joop Munsterman, met als tekst daarbij: 'Hey jongens... Missen jullie me al een beetje?' In tijden van nood wil bijtende zelfspot een mens nog weleens op de been houden. Lachen om je eigen leed: iets anders zit er niet meer op bij de fans van FC Twente, die bijna ongeëvenaard zijn in het belijden van de liefde voor hun club. Of is het inmiddels lijden?

  1. De manier waarop FC Twente kampioen werd, staat in geen enkel leerboek
    PREMIUM
    Column

    De manier waarop FC Twente kampioen werd, staat in geen enkel leerboek

    Hoe legt de supporter van FC Twente het later aan zijn kleinkinderen uit dat ze in dat ene jaar in de eerste divisie een vrolijke linksback uit Brazilië hadden, die een breedtepass gaf van de ene naar de andere cornervlag? Over de eigen achterlijn wel te verstaan. Dat je elke week, als je weer vol goede hoop naar het stadion trok, je dacht: slechter dan de vorige keer kan het niet, en dat dan toch weer slechter was. En dat Eindhoven, Telstar, TOP Oss, Jong AZ en hoe al die ploegen ook heetten, beter en leuker voetbal speelden?

Blogs