Leon ten Voorde
Volledig scherm
PREMIUM
Leon ten Voorde © Marco de Swart

Supporters

BLOGDe ijsklonten zaten woensdag nog aan de neusvleugels vastgevroren en de spelers hadden de kleedkamer nog niet eens bereikt, toen onder de supporters van FC Twente een cynisch plaatje rondging. 

1.100 FC Twente-fans trotseren de extreme kou in Alkmaar
Volledig scherm
1.100 FC Twente-fans trotseren de extreme kou in Alkmaar © Marco Munnink

Wat we zagen was het hoofd van een depressief kijkende Joop Munsterman, met als tekst daarbij: 'Hey jongens... Missen jullie me al een beetje?' In tijden van nood wil bijtende zelfspot een mens nog weleens op de been houden. Lachen om je eigen leed: iets anders zit er niet meer op bij de fans van FC Twente, die bijna ongeëvenaard zijn in het belijden van de liefde voor hun club. Of is het inmiddels lijden?

 1. Erik ten Hag weet nu wat de amateurtrainer meemaakt
  PREMIUM
  COLUMN

  Erik ten Hag weet nu wat de amateur­trai­ner meemaakt

  Als Erik ten Hag in de winterstop bekend had gemaakt dat hij naar Bayern München zou gaan, dan had het zomaar kunnen gebeuren dat Ajacieden huilend hun seizoenkaart in de fik hadden gestoken. Dan waren er ongetwijfeld protestmarsen gehouden en had de F-Side een smeekbede gecomponeerd. De winter is nog niet eens voorbij, of diezelfde aanbidders brengen diezelfde trainer nog het liefst vandaag zelf naar München, nu de kampioen, die zichzelf al bij de elite van Europa zag aanschuiven, presteert als een veredeld RKC.
 2. De manier waarop FC Twente kampioen werd, staat in geen enkel leerboek
  PREMIUM
  Column

  De manier waarop FC Twente kampioen werd, staat in geen enkel leerboek

  Hoe legt de supporter van FC Twente het later aan zijn kleinkinderen uit dat ze in dat ene jaar in de eerste divisie een vrolijke linksback uit Brazilië hadden, die een breedtepass gaf van de ene naar de andere cornervlag? Over de eigen achterlijn wel te verstaan. Dat je elke week, als je weer vol goede hoop naar het stadion trok, je dacht: slechter dan de vorige keer kan het niet, en dat dan toch weer slechter was. En dat Eindhoven, Telstar, TOP Oss, Jong AZ en hoe al die ploegen ook heetten, beter en leuker voetbal speelden?

Blogs