Wordt Ten Hag de vierde Wijze uit het Oosten?

de BankzitterDe Amsterdamse stadskrant Het Parool kopte woensdag groot op de voorpagina 'Tukker Ten Hag flikt het met Ajax'. Het is blijkbaar toch iets bijzonders als iemand uit dit boerenland vol achtergestelden in de hoofdstad in een paar weken iets voor elkaar krijgt wat al die knappe koppen in het epicentrum van hip en hot jarenlang niet lukte. 

Het stuk was verder trouwens opvallend positief voor de trainer, die ze bij die andere Amsterdamse krant juist niet pruimen. Bij De Telegraaf stond er nog net niet dat Ajax de Champions League had gehaald ondanks Erik ten Hag. Je zou op z'n zachtst kunnen concluderen dat de zelfverklaarde verzetskrant van het land het niet zo leuk vindt dat iemand uit Twente trainer is van Ajax. 

  1. De manier waarop FC Twente kampioen werd, staat in geen enkel leerboek
    PREMIUM
    Column

    De manier waarop FC Twente kampioen werd, staat in geen enkel leerboek

    Hoe legt de supporter van FC Twente het later aan zijn kleinkinderen uit dat ze in dat ene jaar in de eerste divisie een vrolijke linksback uit Brazilië hadden, die een breedtepass gaf van de ene naar de andere cornervlag? Over de eigen achterlijn wel te verstaan. Dat je elke week, als je weer vol goede hoop naar het stadion trok, je dacht: slechter dan de vorige keer kan het niet, en dat dan toch weer slechter was. En dat Eindhoven, Telstar, TOP Oss, Jong AZ en hoe al die ploegen ook heetten, beter en leuker voetbal speelden?

Blogs