Kooktheater Hanos met v.l.n.r. Frits Hulshof (Hanos), Johan Langelaar (Twente Culiniar)  Henri Troost (kok) en Mario Hannink (Tubantia)
Volledig scherm
Kooktheater Hanos met v.l.n.r. Frits Hulshof (Hanos), Johan Langelaar (Twente Culiniar) Henri Troost (kok) en Mario Hannink (Tubantia) © Annina Romita

60 fijnproevers in jury Lezersmenu 2020

Welke 12 regionale restaurants verzorgen volgend jaar een creatief en verrassend culinair Lezersmenu? Die keuze maakt een deskundige jury op maandag 28 oktober in het kooktheater van horecagroothandel Hanos in Hengelo. De wedstrijd wordt georganiseerd door De Twentsche Courant Tubantia in samenwerking met Twente Culinair en Hanos.

De hele dag presenteren culinaire teams van restaurants uit de regio in pitches van 10 minuten hun ideale lezersmenu aan een publiek van fijnproevers. In die korte presentaties komt bijvoorbeeld de bedrijfsfilosofie naar voren, de regionale producten waarmee ze werken in de keuken, de creatieve manier van uitserveren, de bijzondere locatie of de wijnkeuze.

Bij elke presentatie wordt bovendien een uitgelezen gerechtje geserveerd, dat past bij het concept waarmee de koks de jury ‘stroop om de mond smeren’. Die jury bestaat uit drie vaste leden èn het publiek. In totaal is er plaats voor 60 lezers, die kunnen kiezen uit een ochtend- of middagprogramma. Aanmelden is inmiddels niet meer mogelijk.

Programma

Het ochtendprogramma (30 lezers, circa 7 presentaties) duurt van 09.00 tot 13.15 uur inclusief een gratis lunch. Het middagprogramma (30 lezers, circa 7 presentaties) duurt van 13.30 tot 17.30 uur inclusief een gratis borrel met een hapje.

Aan het einde van de dag wordt bekend gemaakt welke 12 restaurants in 2020 het Lezersmenu mogen serveren. De beste 3 mogen kiezen welke maand hun voorkeur heeft.

Voor Restaurant

Het Lezersmenu van de Twentsche Courant Tubantia is een gouden formule die onze lezers sinds 2001 veel eetplezier schenkt. Restaurants die volgend jaar een Lezersmenu willen serveren kunnen via het inschrijvingsformulier aanmelden voor de pitch. Er zijn 16 plekken beschikbaar die op volgorde van binnenkomst worden toegekend. Meer informatie is via deze link te vinden.