Kies het beste lezersmenu van 2017
StemmenENSCHEDE - Wie wordt de opvolger van 't Losse Hoes (Holten), dat volgens de abonnees van De Twentsche Courant Tubantia in 2016 het beste lezersmenu serveerde?
Met het stemformulier via deze link kunnen lezers hun favoriete restaurant aanwijzen. De gegevens van deze stemronde voegen we toe aan de rapportcijfers die de bezoekers van het lezersmenu aal eerder gaven aan de afzonderlijke restaurants.
De einduitslag wordt dinsdag 13 maart bekendgemaakt tijdens een feestelijk slotdiner in restaurant Chronos van het ROC van Twente in Almelo. Ton Ouwehand en Gea Spiegelenberg zorgen voor muziek en brengen een lied over de drie genomineerde restaurants.
JANUARI: Aparthotel in Delden
Voorgerecht: tonijn in sesam en tonijntartaar met ketjap en schuim van kerrie.
Hoofdgerecht: malse hertenbiefstuk met lak van kruidnagel, wildragoutloempia, gesmoorde spruiten, spek, ui en hutspot.
Dessert: rouleaux van kaneelijs met appeltjes en croutons van Twentse krentenwegge.
Wijn: chardonnay Marrenon (Fr.) en Primitivo Cantina (It.).
FEBRUARI: Kleinsman in Enschede
Voorgerecht: salade van piepkuikenfilet met mango, rode peperchutney en kwarteleitje met brood en boter.
Hoofdgerecht: rosé gebakken Ierse merlin steak en spek van Livarvarken, met zoete aardappel, wintergroenten en portsaus.
Dessert: hazelnotenparfait, vanilleschuim en karamelsiroop.
Wijn: chardonnay (Z. Afrika) en Sutton Hill Shiraz (Aus.)
MAART: 't Pläske in Ootmarsum
Voorgerecht: licht gerookte lamsham met crème van truffel en salade met frisse appeltjes.
Hoofdgerecht: zachtgegaarde rundersukade met rode wijnjus op bedje van rode kool en aardappelmousseline, frites en rauwkostsalade.
Dessert: frambozentaartje met chocoladeijs en slagroom.
Wijn: rioja van wijnhuis Azabache (Spanje).
APRIL: De Kolenbrander in Hengevelde
Voorgerecht: tartaar van zalm en mango met marmelade van wortel en gember met citrus. Runderbouillon met cognacroom.
Hoofdgerecht: duo van kalfsmedaillon en gekonfijte Barbarie eend met dragonsaus, garnituur van aardappelgratin en rauwkost.
Dessert: karamel panna cotta, hazelnoot en bastognekoekjes.
Wijn: Maréchal en Côtes du Rhône (Fr.)
MEI: Negentien23 in Hengelo
Voorgerecht: gerookte eendenborstfilet met gemengde salade en pijnboompitten.
Hoofdgerecht: varkenshaasoester en biefstuk in rode portsaus op bedje van groenten, met tomaat, courgette en champignons. Frisse salade, krieltjes en frites.
Dessert: notenparfait met karamelsaus, vanilleijs, slagroom, kletskop en vers fruit.
Wijn: Avondrood van Zonneweelde (Z. Afrika).
JULI: De Weijenborg in Delden
Voorgerecht: gevulde carpacciorolletjes met truffelmayonaise op bedje van rucola.
Hoofdgerecht: involtini van kalkoen met Tirolerham en mozzarella, met salsa verde van tuinkruiden en room. Aardappeltjes, frisse salade en zoete aardappel.
Dessert: panna cotta en bosvruchtensaus, limoncelloijs, slagroom en kletskop.
Wijn: Bodegas Santa Ana (Argentinië).
SEPTEMBER: Seminar in Zenderen
Voorgerecht: terrine van varkenshiel met oesterzwammen, gebrande maïs en chutney van rode ui.
Hoofdgerecht: gebraden longhaas met zoete aardappelcrème, seizoensgroenten en jus van Provençaalse kruiden.
Dessert: taartje van passievruchten en chocolade, rode bieten- vlierbessen siroop, crumble en sorbet passievruchten.
Wijn: Face to Face (Sp.) en Mas de la Source (Fr.)
OKTOBER: De Sociëteit in Almelo
Voorgerecht: gemarineerde zalm in sierlijke bloem van rode bieten.
Hoofdgerecht: klassieke stoofpot van hert en wild zwijn met vergeten kruiden, geserveerd met stoofpeer, spruitjes en aardappelmousseline. Frites, warme groente, salade en appelmoes.
Dessert: chocolade notentaart met ambachtelijk karamelijs.
Wijn: Terrasses du Sud (Fr.).
NOVEMBER: Oale Roadhoes in Tubbergen
Voorgerecht: mabré van wild zwijn, zoete aardappel en bospaddenstoelen, met stroopje van kruidenbitter.
Hoofdgerecht: kalfsbiefstuk en kalfsstrüdel, met tijmsaus, seizoensgroenten, friet en rauwkost.
Dessert: 'Rondje Tubbergen' met wortelkoekijs, advocaatmousse, hangop met stoofpeer.
Wijn: Muscat de Saint-Jean (Fr.) en Bodega Iniesta (Sp.).
DECEMBER: Postelhoek in Oud-Ootmarsum
Voorgerecht: tartaar van gerookte zalm met gebakken gamba's, sjalotten en groenten.
Hoofdgerecht: kalfsribeye met jus van knoflook, rozemarijn en tijm. Rauwkostsalade en frites.
Dessert: 'snoeperij uit grootmoeders keuken' met peer en mousse van kaneelstok, panna cotta, chocoladelolly en taartje van boterbabbelaars.
Wijn: Utiel Requena (Sp.) en Domaine de Libarde (Fr.).
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lezersmenu juni 2018: Hotel-restaurant Tante Sien in Vasse
-
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie. -
Lezersmenu augustus 2020: Bistro De Kolenbrander in Hengevelde
HENGEVELDE - Bistro de Kolenbrander in Hengevelde moest in maart abrupt stoppen met het Lezersmenu. Vijf maanden later, pakt het restaurant de draad weer op met een sprankelend zomermenu. Letterlijk, want bij het voorgerecht wordt een overheerlijke prosecco spumante DOC geschonken. -
lezersmenu
Lezersmenu september 2020: 't Oale Roadhoes Tubbergen
TUBBERGEN - Op een zomerse dag is het terras van 't Oale Roadhoes de gezelligste plek van Tubbergen. Een vrolijk geroezemoes van inwoners van het dorp, wandelaars, fietsers en gasten van de campings in de prachtige omgeving. In september wordt hier het lezersmenu geserveerd. -
Menu van de maand
Diner in het bos bij Schenkerij Poortbulten
Tussen de monumentale bomen van het Arboretum in De Lutte staat een glazen tempel: Schenkerij Poortbulten. Een benaming die lekker bekt, maar de lading niet helemaal dekt. Want bij Bas en Marcella Vunderink kun je behalve een bakkie doen en het glas heffen, ook fantastisch eten.Losser, Winterswijk, Oldenzaal, Hengelo, Enschede, Almelo
-
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
-
-
-
Lezersmenu december 2018: De Pastorie in Ootmarsum
OOTMARSUM - Restaurant de Pastorie in Ootmarsum hoopt van december een extra feestelijke maand te maken. Het restaurant serveert het lezersmenu. Ook tijdens de kerstdagen. -
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander.