Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Kies het beste lezersmenu van 2017

StemmenENSCHEDE - Wie wordt de opvolger van 't Losse Hoes (Holten), dat volgens de abonnees van De Twentsche Courant Tubantia in 2016 het beste lezersmenu serveerde?

Met het stemformulier via deze link kunnen lezers hun favoriete restaurant aanwijzen. De gegevens van deze stemronde voegen we toe aan de rapportcijfers die de bezoekers van het lezersmenu aal eerder gaven aan de afzonderlijke restaurants.

De einduitslag wordt dinsdag 13 maart bekendgemaakt tijdens een feestelijk slotdiner in restaurant Chronos van het ROC van Twente in Almelo. Ton Ouwehand en Gea Spiegelenberg zorgen voor muziek en brengen een lied over de drie genomineerde restaurants.

> Stem hier voor het beste lezersmenu van 2017

> Schrijf u hier in voor de lezersmenufinale

JANUARI: Aparthotel in Delden

Voorgerecht: tonijn in sesam en tonijntartaar met ketjap en schuim van kerrie.

Hoofdgerecht: malse hertenbiefstuk met lak van kruidnagel, wildragoutloempia, gesmoorde spruiten, spek, ui en hutspot.

Dessert: rouleaux van kaneelijs met appeltjes en croutons van Twentse krentenwegge.

Wijn: chardonnay Marrenon (Fr.) en Primitivo Cantina (It.).

Volledig scherm
Lezersmenu Aparthotel © Carlo ter Ellen DTCT

FEBRUARI: Kleinsman in Enschede

Voorgerecht: salade van piepkuikenfilet met mango, rode peperchutney en kwarteleitje met brood en boter.

Hoofdgerecht: rosé gebakken Ierse merlin steak en spek van Livarvarken, met zoete aardappel, wintergroenten en portsaus.

Dessert: hazelnotenparfait, vanilleschuim en karamelsiroop.

Wijn: chardonnay (Z. Afrika) en Sutton Hill Shiraz (Aus.)

Volledig scherm
Lezersmenu Kleinsman © Annina Romita

MAART: 't Pläske in Ootmarsum

Voorgerecht: licht gerookte lamsham met crème van truffel en salade met frisse appeltjes.

Hoofdgerecht: zachtgegaarde rundersukade met rode wijnjus op bedje van rode kool en aardappelmousseline, frites en rauwkostsalade.

Dessert: frambozentaartje met chocoladeijs en slagroom.

Wijn: rioja van wijnhuis Azabache (Spanje).

Volledig scherm
Lezersmenu 't Pläske Ootmarsum © FRANS NIKKELS

APRIL: De Kolenbrander in Hengevelde

Voorgerecht: tartaar van zalm en mango met marmelade van wortel en gember met citrus. Runderbouillon met cognacroom.

Hoofdgerecht: duo van kalfsmedaillon en gekonfijte Barbarie eend met dragonsaus, garnituur van aardappelgratin en rauwkost.

Dessert: karamel panna cotta, hazelnoot en bastognekoekjes.

Wijn: Maréchal en Côtes du Rhône (Fr.)

Volledig scherm
Lezersmenu De Kolenbrander © Emiel Muijderman

MEI: Negentien23 in Hengelo

Voorgerecht: gerookte eendenborstfilet met gemengde salade en pijnboompitten.

Hoofdgerecht: varkenshaasoester en biefstuk in rode portsaus op bedje van groenten, met tomaat, courgette en champignons. Frisse salade, krieltjes en frites.

Dessert: notenparfait met karamelsaus, vanilleijs, slagroom, kletskop en vers fruit.

Wijn: Avondrood van Zonneweelde (Z. Afrika).

Volledig scherm
Lezersmenu Negentien23 © Emiel Muijderman

JULI: De Weijenborg in Delden

Voorgerecht: gevulde carpacciorolletjes met truffelmayonaise op bedje van rucola.

Hoofdgerecht: involtini van kalkoen met Tirolerham en mozzarella, met salsa verde van tuinkruiden en room. Aardappeltjes, frisse salade en zoete aardappel.

Dessert: panna cotta en bosvruchtensaus, limoncelloijs, slagroom en kletskop.

Wijn: Bodegas Santa Ana (Argentinië).

Volledig scherm
Lezersmenu Weijenborg © Carlo ter Ellen DTCT

SEPTEMBER: Seminar in Zenderen

Voorgerecht: terrine van varkenshiel met oesterzwammen, gebrande maïs en chutney van rode ui.

Hoofdgerecht: gebraden longhaas met zoete aardappelcrème, seizoensgroenten en jus van Provençaalse kruiden.

Dessert: taartje van passievruchten en chocolade, rode bieten- vlierbessen siroop, crumble en sorbet passievruchten.

Wijn: Face to Face (Sp.) en Mas de la Source (Fr.)

Volledig scherm
Lezersmenu Seminar © Carlo ter Ellen DTCT

OKTOBER: De Sociëteit in Almelo

Voorgerecht: gemarineerde zalm in sierlijke bloem van rode bieten.

Hoofdgerecht: klassieke stoofpot van hert en wild zwijn met vergeten kruiden, geserveerd met stoofpeer, spruitjes en aardappelmousseline. Frites, warme groente, salade en appelmoes.

Dessert: chocolade notentaart met ambachtelijk karamelijs.

Wijn: Terrasses du Sud (Fr.).

Volledig scherm
Lezersmenu Sociëteit © Lenneke Lingmont Fotografie

NOVEMBER: Oale Roadhoes in Tubbergen

Voorgerecht: mabré van wild zwijn, zoete aardappel en bospaddenstoelen, met stroopje van kruidenbitter.

Hoofdgerecht: kalfsbiefstuk en kalfsstrüdel, met tijmsaus, seizoensgroenten, friet en rauwkost.

Dessert: 'Rondje Tubbergen' met wortelkoekijs, advocaatmousse, hangop met stoofpeer.

Wijn: Muscat de Saint-Jean (Fr.) en Bodega Iniesta (Sp.).

Volledig scherm
Lezersmenu 't Oale Roadhoes © Carlo ter Ellen

DECEMBER: Postelhoek in Oud-Ootmarsum

Voorgerecht: tartaar van gerookte zalm met gebakken gamba's, sjalotten en groenten.

Hoofdgerecht: kalfsribeye met jus van knoflook, rozemarijn en tijm. Rauwkostsalade en frites.

Dessert: 'snoeperij uit grootmoeders keuken' met peer en mousse van kaneelstok, panna cotta, chocoladelolly en taartje van boterbabbelaars.

Wijn: Utiel Requena (Sp.) en Domaine de Libarde (Fr.).

Volledig scherm
Lezersmenu Postelhoek © Frans Nikkels

> Stem op het beste lezersmenu van 2017