Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Lezersmenu april 2017: Bistro De Kolenbrander Hengevelde

Het is goed toeven in De Kolenbrander, ruim een jaar geleden heringericht tot een gezellige en sfeervolle bistro met 110 plaatsen. Voor het lezersmenu pakt dit restaurant flink uit: geen drie maar vier gangen liefst voor de standaardprijs, en dat kan zomaar een primeur zijn. Bovendien zet chef-kok Maurice Essink een verrassend menu op tafel met onmiskenbaar Franse invloeden, dat ook beide paasdagen wordt geserveerd.

Vooraf is er brood met boter en saus. De eerste gang is een heerlijke tartaar van huisgerookte zalm en mango met marmelade van wortel en gember, geserveerd met citrus Hollandaise. Hierbij een witte wijn met een vleugje zoet, Le Canon du Maréchal uit de Franse Languedoc, waarin viognier- en muscatdruiven samenkomen.

Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Daarna volgt een groot glas dubbelgetrokken runderbouillon met cognacroom.

Hoofdgerecht

Het heerlijk zacht gegaarde hoofdgerecht bestaat uit een duo van kalfsmedaillon en geconfijte barbarie-eend, geserveerd met dragonsaus, crème bataat en knolselderij. Daar komt een garnituur van aardappelgratin en rauwkost bij. De passende rode wijn is Artesis Côtes du Rhône, een volle fruitige wijn van de klassieke druivensoorten shiraz en grenache.

Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Dessert

Houdt ruimte over voor het dessert, want ook de afsluiting is een feestje: een bombe van caramel-pannacotta op een bodem van bastogne, met een espuma van hazelnoot en huisgemaakt bastognekoekijs. Wie dat wil kan daar een dessertwijn bij bestellen.

Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Tot slot is er koffie of thee met kaneelcake.

Adres/reservering:
Bistro De Kolenbrander, Goorsestraat 1, 7496 AA Hengevelde, tel. 0547-333972, www.bistrodekolenbrander.nl

Reserveren uitsluitend telefonisch tussen 16.00 en 20.00 uur. Het lezersmenu wordt geserveerd op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 17.00 en 21.30 uur. De overige dagen zijn er vaste tijden: vrijdag om 16.30 en 19.30 uur, zaterdag en zondag om 14.00, 16.30 en 19.30 uur. Laatstgenoemde tijdstippen gelden ook met Pasen.

Prijs lezersmenu 27,50 euro p.p inclusief twee glazen wijn, bier of fris p.p. en kop koffie of thee. Uitsluitend na telefonische reservering en op vertoon van deze bon. Deze aanbieding is geldig van 1 t/m 30 april 2017.