Lezersmenu april 2019: Hooked Seafood & More in Nijverdal
NIJVERDAL - Lezersmenu Visliefhebbers vallen in april met hun neus in de boter bij Hooked Seafood & More in Nijverdal. De zee lonkt aan de voet van de Sallandse Heuvelrug.
Op de hoge zandgronden in Oost-Nederland moet je exclusieve visrestaurants met een lampje zoeken. Op de menukaarten van de meeste restaurants in deze regio staan volgens Nienke Rooks, gastvrouw bij Hooked, vooral vleesgerechten. De visgerechten zijn in de minderheid. „Bij ons is dat net andersom. 90 procent van onze gerechten bestaat uit vis, gamba’s, coquilles, schelpen en schaaldieren. Het lezersmenu is vleesloos.”
Voorgerecht
In yuzu gemarineerde Noorse zalm op een bedje van zeewiersalade, crème van tomaat, sesamkletskop, zoetzure komkommer en een krokant van gember.
Hoofdgerecht
Op de huid gebakken dorade, daarbij een aardappel-citrus mousseline, voorjaarsgroenten, chips van truffelaardappel en saffraansaus.
Nagerecht
Panne cotta van mango, kokoscrumble, gekaramelliseerde witte chocolade, gemarineerde kiwi en een mousse van kokos en vanille.
Hooked Seafood & More
Grotestraat 232, Nijverdal
Telefoon: 0548-549328
www.hookedseafood.nl
Openingstijden lezersmenu
Dinsdag t/m zondag
Reserveringen: van 17.00 tot 19.30 uur en van 20.00 tot 22.30 uur.
Goede Vrijdag, beide paasdagen en Koningsdag geopend
Maandags gesloten
Standaard inhoud bon
Prijs lezersmenu 29,50 euro p.p. inclusief twee glazen wijn, bier of fris p.p. en kop koffie, cappuccino of thee. Uitsluitend na telefonische reservering en op vertoon van deze bon. Deze aanbieding is geldig van 1 t/m 30 april 2019.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Video
Lezersmenu mei 2020: Met videohulp van een chef-kok een lezersmenu in je eigen restaurant
ALMELO - Voor het Lezersmenu schuif je met Pinksteren lekker thuis aan in je eigen restaurant. Met videohulp van een chef-kok tover je in een handomdraai vijf exclusieve gerechten op tafel. Samen genieten, zelfs met familie en vrienden op afstand. -
PREMIUM
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit. -
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
Lezersmenu april 2017: Bistro De Kolenbrander Hengevelde
-
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit.
-
60 fijnproevers in jury Lezersmenu 2020
Welke 12 regionale restaurants verzorgen volgend jaar een creatief en verrassend culinair Lezersmenu? Die keuze maakt een deskundige jury op maandag 28 oktober in het kooktheater van horecagroothandel Hanos in Hengelo. De wedstrijd wordt georganiseerd door De Twentsche Courant Tubantia in samenwerking met Twente Culinair en Hanos. -
-
-
Postelhoek, Kolenbrander en Roadhoes naar finale beste Lezersmenu
Verrast, verbaasd en verheugd. Bij De Postelhoek (Oud Ootmarsum), De Kolenbrander (Hengevelde) en 't Oale Roadhoes (Tubbergen) kan de vlag uit. De restaurants zijn meer dan blij met hun nominatie voor een ereprijs bij het lezersmenu van De Twentsche Courant Tubantia. Jaarlijks bepalen lezers van de krant welk menu ze in het voorgaande jaar als beste waardeerden. -
Lezersmenu mei 2017: Restaurant Negentien23 Hengelo