Volledig scherm
Marcel Smid en Judy Kesnar van restaurant De Gulle Smid © Carlo ter Ellen DTCT

Lezersmenu augustus 2018: De Gulle Smid in Winterswijk

WINTERSWIJK - De keukenbrigade staat te popelen, lokale leveranciers bieden hun beste producten aan en tegenover het restaurant liggen roeibootjes in de Bovenslinge gereed voor een pleziervaart.

Marcel Smid en Judy Kesnar zagen hun droom werkelijkheid worden. Een sfeervolle horecazaak waar gezelligheid, gemoedelijkheid, toegankelijkheid en een mooie menukaart met streekproducten hoog in het vaandel staan. Het muzikale paar, bekend uit de musicalwereld, wil met hulp van dochter Mindel en schoonzoon Daan, restaurant ‘De Gulle Smid’ op de kaart zetten in de Achterhoek en Twente. Met chef-kok Keren Janssen is een menu samengesteld op basis van lokale producten en leveranciers.

Klik hier om uw mening te geven over het Lezersmenu van deze maand

Voorgerecht

Als voorgerecht een carpaccio van peer met diverse geitenkaasjes van boerderij De Brömmels. Een frambozendressing maakt van deze entree een absolute lekkernij. De begeleidende wijn is een Ortonese Malvasia chardonnay. Deze frisse witte wijn heeft een volle smaak van peer, groene appel en bloesem.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Hoofdgerecht

Uw hoofdgerecht is een kalfssucade op een bedje van warme groente met knapperige rösti aardappelen. De aanbevolen wijn is een Ortonese Sangniovese Merlot. Deze zeer toegankelijke wijn met de smaak van aardbeien, kersen en een hint van cederhout waardoor hij prima tot zijn recht komt bij de kalfssucade. Alle wijnen worden bij ons geleverd door Wine&Home van Loek Heine.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Nagerecht

Het verrassende dessert is een ‘schoenzool’ met mango-sorbetijs, slagroom en vers zomerfruit. IJsboerderij ’t Dommerholt staat garant voor de koude lekkernij. Een kop koffie van de eigen hofleverancier Hesselink vormt de heerlijke afsluiting van uw lezersmenu.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

De Gulle Smid

Mr. A. Ten Houtenlaan 4, Winterswijk
Telefoon : 0543 – 450286
www.degullesmid.nl

Verdere informatie:

Lezersmenu van maandag t/m zondag vanaf 16.30 uur.

Standaard inhoud in bon:

Prijs lezersmenu 27,50 euro p.p. inclusief twee glazen wijn, bier of fris p.p. en kop koffie, cappuccino of thee. Uitsluitend na telefonische reservering en op vertoon van deze bon. Deze aanbieding is geldig van 1 t/m 31 augustus 2018.

Volledig scherm
© Lezersmenu