Lezersmenu augustus 2018: De Gulle Smid in Winterswijk
WINTERSWIJK - De keukenbrigade staat te popelen, lokale leveranciers bieden hun beste producten aan en tegenover het restaurant liggen roeibootjes in de Bovenslinge gereed voor een pleziervaart.
Marcel Smid en Judy Kesnar zagen hun droom werkelijkheid worden. Een sfeervolle horecazaak waar gezelligheid, gemoedelijkheid, toegankelijkheid en een mooie menukaart met streekproducten hoog in het vaandel staan. Het muzikale paar, bekend uit de musicalwereld, wil met hulp van dochter Mindel en schoonzoon Daan, restaurant ‘De Gulle Smid’ op de kaart zetten in de Achterhoek en Twente. Met chef-kok Keren Janssen is een menu samengesteld op basis van lokale producten en leveranciers.
Voorgerecht
Als voorgerecht een carpaccio van peer met diverse geitenkaasjes van boerderij De Brömmels. Een frambozendressing maakt van deze entree een absolute lekkernij. De begeleidende wijn is een Ortonese Malvasia chardonnay. Deze frisse witte wijn heeft een volle smaak van peer, groene appel en bloesem.
Hoofdgerecht
Uw hoofdgerecht is een kalfssucade op een bedje van warme groente met knapperige rösti aardappelen. De aanbevolen wijn is een Ortonese Sangniovese Merlot. Deze zeer toegankelijke wijn met de smaak van aardbeien, kersen en een hint van cederhout waardoor hij prima tot zijn recht komt bij de kalfssucade. Alle wijnen worden bij ons geleverd door Wine&Home van Loek Heine.
Nagerecht
Het verrassende dessert is een ‘schoenzool’ met mango-sorbetijs, slagroom en vers zomerfruit. IJsboerderij ’t Dommerholt staat garant voor de koude lekkernij. Een kop koffie van de eigen hofleverancier Hesselink vormt de heerlijke afsluiting van uw lezersmenu.
De Gulle Smid
Mr. A. Ten Houtenlaan 4, Winterswijk
Telefoon : 0543 – 450286
www.degullesmid.nl
Verdere informatie:
Lezersmenu van maandag t/m zondag vanaf 16.30 uur.
Standaard inhoud in bon:
Prijs lezersmenu 27,50 euro p.p. inclusief twee glazen wijn, bier of fris p.p. en kop koffie, cappuccino of thee. Uitsluitend na telefonische reservering en op vertoon van deze bon. Deze aanbieding is geldig van 1 t/m 31 augustus 2018.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
column
Om vijf uur ’s ochtends je bed uit, net als Obama: waarom we graag succesvolle mensen nadoen
Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: routines van succesvolle mensen -
Getest: Dit is de beste vrijstaande vaatwasser
Wat is de beste vrijstaande vaatwasser? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Lezersmenu juli 2018: Kosie Food & Drinks in Enschede
Klein, knus en karakteristiek. In een rustige en intieme sfeer is er bij Kosie Food & Drinks alle tijd voor de gast. Het nog jonge restaurant in Enschede serveert in juli uw lezersmenu. -
Skivakantie: hier zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht
Heel wat Nederlanders gaan binnenkort weer met de auto op skivakantie. Maar hoe zit het met de verplichting tot winterbanden? En hoe bevestig je sneeuwkettingen? Dit zijn de belangrijkste regels. -
Lezersmenu augustus 2016 - Restaurant Villa Hölterhof Enschede
Verscholen in het fraaie Twentse landschap, nabij natuurgebied Aamsveen, ligt Huize Hölterhof. Ooit een zomerverblijf van textielfabrikant Gijs Jannink, die de villa in 1913 liet bouwen. In 1960 werd het pand een vakantie- en conferentieoord, vervolgens ook een hotel. Na een roerige periode is het complex sinds begin dit jaar weer open als wellnessresort. Overigens is het restaurant strikt gescheiden van het wellnessgebeuren. De nieuwe eigenaar liet het hele complex ingrijpend renoveren waarbij originele elementen zoals houten lambriseringen en open haarden in oude luister hersteld zijn. Het geeft Huize Hölterhof een warme, stijlvolle uitstraling die uitnodigt tot een aangenaam verblijf.
-
60 fijnproevers in jury Lezersmenu 2020
Welke 12 regionale restaurants verzorgen volgend jaar een creatief en verrassend culinair Lezersmenu? Die keuze maakt een deskundige jury op maandag 28 oktober in het kooktheater van horecagroothandel Hanos in Hengelo. De wedstrijd wordt georganiseerd door De Twentsche Courant Tubantia in samenwerking met Twente Culinair en Hanos. -
-
-
Stem nu! Welk restaurant serveerde het beste lezersmenu in 2018?
ENSCHEDE - Alle borden zijn uitgeserveerd en de restaurants wachten nu in spanning af. Bij welke eetgelegenheid at u in 2018 het beste lezersmenu? Breng direct uw stem uit en bepaal wie de opvolger wordt van ’t Oale Roadhoes (Tubbergen) en De Postelhoek (Oud-Ootmarsum), die vorig jaar gelijk eindigden en samen de titel in de wacht sleepten. -
Lezersmenu januari 2020: Oaks in Enschede
ENSCHEDE - Lezersmenu 'Oaks' klinkt als een krachtig statement. Stoer, duurzaam eiken. Het past als een jas bij het eten-doe-je-samen- concept van Els en Jeroen Geefhuizen.