Lezersmenu december 2018: De Pastorie in Ootmarsum
OOTMARSUM - Restaurant de Pastorie in Ootmarsum hoopt van december een extra feestelijke maand te maken. Het restaurant serveert het lezersmenu. Ook tijdens de kerstdagen.
Vier jaar geleden ging de vlag in top voor het naast het Ton Schulten Museum gelegen restaurant van Ian en Anouk Ziegerink. Het nog jonge restaurant wist met een voortreffelijk menu een hoofdprijs te behalen in de jaarlijkse verkiezing van het Tubantia Lezersmenu.
Bij de Pastorie hopen ze dit kunststukje te herhalen. Gasten krijgen als vooraf een heerlijke amuse, vers gebakken zuurdesembrood met eigen gemaakte kruidenboter.
Voorgerecht
Het voorgerecht is een ceviche (ingelegd in zuren) van zalm met algen sponscake, bulger, yoghurtcrème en komkommer.
De begeleidende witte wijn is een La Source, Grenache Blanc – Viognier, Pays Doc, Frankrijk (Elhorst Wijnen, Oldenzaal). Als rode wijn een Passarel rouge, Carignan – Syrah, Pays Doc, Frankrijk (Heisterkamp Wijnkopers, Ootmarsum).
Hoofdgerecht
Langzaam gegaarde varkenswang met aardappelmousseline vormt uw hoofdgerecht. Geserveerd met anijspaddenstoelen, Lardo di Collonnata (zacht buikspek),spruiten, gebrande knolselderij, portjus en huisgemaakte dikke frieten.
Nagerecht
Als nagerecht witte chocolade mousse met cremeux van amarene kers, karamel, poeder van witte chocolade, hennepzaad en yoghurt kersenijs (IJsboerderij de Bölte). Ter afsluiting Mondriaan koffie van Beukenhorst met huisgemaakte lekkernijen.
Restaurant De Pastorie
Ton Schultenplein 2, Ootmarsum
Telefoon : 0541 – 200 266
www.restaurantdepastorie.nl
Verdere informatie
Lezersmenu: dinsdag t/m zondag vanaf 13.00 uur. Kerst & Kunst Ootmarsum: zaterdag 15 en zondag 16 december, diner vanaf 17.00 uur. Maandag 24 december, diner om 17.00 uur. Dinsdag 25 december, diner om 14.00 en 19.00 uur. Woensdag 26 december: diner vanaf 17.00 uur. Maandags gesloten.
Standaard inhoud bon
Prijs lezersmenu 27,50 euro p.p. inclusief twee glazen wijn, bier of fris p.p. en kop koffie, cappuccino of thee. Optionele extra gang: paddenstoelen bouillon. Uitsluitend na telefonische reservering en op vertoon van deze bon. Deze aanbieding is geldig van 1 t/m 30 december 2018.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lezersmenu december: De Postelhoek in Oud Ootmarsum
“Even tijd, rust en samen zijn…. wij verzorgen met liefde de rest” zegt eigenaresse Silvia Rouwers. Samen met gastvrouw Lotti Bartels, chefkok Pascal Rohaan en kok William Bannink werkt zij met veel toewijding en enthousiasme. -
Het Losse Hoes uit Holten winnaar Beste Lezersmenu van Tubantia
-
Lezersmenu januari 2017: Aparthotel Delden
Aparthotel Delden doet voor de eerste keer in haar bestaan mee aan het lezersmenu. Bezoekers zullen niet alleen verrast opkijken van het menu, maar ook van de vele faciliteiten. -
Lezersmenu april 2016 - Romantik Hotel Landgoed de Holtweijde Lattrop
Landgoed De Holtweijde gaat de uitdaging aan. Met een verfijnd menu hoopt het hotel-restaurant in Lattrop opnieuw de titel 'beste lezersmenu van het jaar' te veroveren. -
PREMIUM
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit.
-
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
-
-
Lezersmenu juni 2016 - Restaurant De Hoogklimmer Denekamp
Een verrassend voorjaarsmenu met topwijnen in het monumentale oude raadhuis van Denekamp. De liefhebbers van het lezersmenu komen in de maand juni volledig aan hun trekken. De Hoogklimmer bevindt zich in hartje Denekamp, pal tegenover de kerk. -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen.