Roy en Marloes Boenders, gastheer Paul Wijlens en chef-kok Daniël Breukers.
Volledig scherm
Roy en Marloes Boenders, gastheer Paul Wijlens en chef-kok Daniël Breukers. © Lars Smook

Lezersmenu december 2019: Het Wapen van Beckum

BECKUM - De vierde generatie Boenders verzorgt komende maand het lezersmenu in Het Wapen van Beckum. Een smaakvolle opmaat naar een sprankelend jubileumjaar.

Bij Het Wapen van Beckum staat al bijna 125 jaar een Boenders achter de toog. De voorouders van Roy en Marloes Boenders, die nu de directie vormen van het restaurant- en cateringbedrijf, runden destijds een kruidenierswinkel naast de kerk in Beckum.

Typisch Twentse uitstraling

Ze begonnen ook een café waar ze kerkgangers en passanten, destijds met paard en wagen, 'hete koffie' en een borrel schonken. Roy Boenders vertelt er met gepaste trots over. Onder leiding van zijn ouders, Harry en Lidy Boenders, groeide het café in vijftig jaar uit tot een restaurant dat zonder overdrijving een begrip in Twente mag heten.

Een trots familiebedrijf met een typisch Twentse uitstraling. Die zie je direct terug in de saksische boerderij-stijl waarin het imposante gebouwencomplex aan de Beckumerkerkweg is opgetrokken. Maar je voelt haar ook wanneer je de hal binnenstapt: warm, gastvrij, bijna thuis. De grote, ronde open haard in de 'moederzaal', met de luxe fauteuils daaromheen, is daar het symbool van geworden.

Klik hier om uw mening te geven over het lezersmenu van deze maand

Voorgerecht

Proeverij van in citroen gemarineerde zalm met crème van limoen en koriander, zuurkoolsoepje met spekjes, gerookte eendenborst met appel, kruim van ontbijtkoek en konfijt van veenbessen, gemarineerde gamba’s, komkommer en guacamole.

Volledig scherm
© Lars Smook

Hoofdgerecht

Filet van ibericovarken en sousvide gegaarde kalfswang in een lichtzoete, kruidige saus van savoramosterd, romanesco, cherrytomaat, witlof en krokante pastinaak.

Volledig scherm
© Lars Smook

Nagerecht

Chocoladecake met een bodem van oreokruimels, mandarijnsorbet, vanilleschuim, gel van mandarijn en een speculaascrumble.

Volledig scherm
© Lars Smook

Het Wapen van Beckum

Beckumerkerkweg 20, Beckum
www.wapenvanbeckum.nl

Openingstijden lezersmenu:

Dinsdag t/m zondag
Reserveren vanaf 12.00 uur
Maandags gesloten

Op 7, 20, 24, 25, 26 en 31 december is reserveren niet mogelijk.

Volledig scherm
© Tubantia