Lezersmenu februari 2019: De Hanninkshof in Usselo
USSELO - De Hanninkshof is het tweede Lezersmenu van dit jaar. Vers, klassiek, puur en verrassend: die basisformule doet elke hap in Usselo 'gewoon lekker' smaken.
Het sneeuwt buiten, maar in de keuken van restaurant Hanninkshof in Usselo tovert chef-kok/eigenaar Jojan Kersbergen alvast een vleugje voorjaar op de borden. Ruim vier jaar runnen Jojan en zijn partner Sabine Hof de pittoreske eetgelegenheid aan de voet van de Usseler Es. Sinds 1 januari is het restaurant lid van de JRE (Jeunes Restaurateurs d'Europe), een kwaliteitslabel dat staat voor creatief ondernemerschap, gastronomische passie en gastvrijheid.
Dat is ook de reden waarom Rick Blanken, chef-kok van restaurant Ledeboer in Almelo, zijn collega van harte aanbeveelt als vertegenwoordiger van Twente Culinair. "Jojan en zijn brigade zijn klassiek geschoold en dat proef je. Verrassend maar zonder rare fratsen, zoals ijs bij het hoofdgerecht. Elke hap is hier gewoon lekker. Bovendien is er veel aandacht voor presentatie en gastheerschap, daar houd ik van."
De sfeer in het restaurant is warm. Opvallend is de open kast met planten die de ruimte speels verdeelt in knusse zitjes. Er is een open verbinding met de keuken, wat de culinaire beleving ten goede komt.
Kersbergen kookt met de seizoenen mee. Toch is het menu dat hij onze lezers in de maand februari voorschotelt niet overdreven winters, maar opvallend licht en fris. Het voorjaar is al een beetje te proeven.
Voorgerecht
Het menu begint met een amuse waarmee Hanninkshof tijdens Proef Eet Enschede furore maakte: een lolly van geitenkaas, gember en appel in witte chocolade met walnoot. Het voorgerecht is in specerijenolie gegaarde winterkabeljauw (skrei) met hangop, limoen, komkommer en bleekselderij. Een lichtgroene kruidenvinaigrette maakt het gerecht af.
Hoofdgerecht
Het hoofdgerecht is letterlijk om je vingers bij af te likken: boneless ribs met pittige ananas, taugé, witlof en gekonfijte aardappel. "Afgemaakt met winterpostelein. Die pluk ik hier om de hoek in het veld als ik met de honden wandel op het militaryterrein. Daar houd ik van: zo uit de natuur. Ik pluk er in het najaar ook paddenstoelen", vertelt de bevlogen chef-kok. "Ik ben altijd met koken bezig. Daar kan ik mijn creativiteit in kwijt. Ik ben ook gek op mooie serviezen en vind het leuk om gerechten te laten 'shinen' en dan te fotograferen.
Nagerecht
Het nagerecht is een frisse marbré (laagjesdessert) van banaan, met blokjes gekaramelliseerde banaan, karamel en hazelnoot met een parfait van Licor 43, crème van mascarpone en specerijen.
Bij het voorgerecht wordt een opwekkende, aromatische sauvignon blanc geschonken van het Chileense wijnhuis Silver Ghost. Van dezelfde wijnbouwer in de Central Valley is de intense cabernet sauvignon, die uitstekend smaakt bij de beenloze ribbetjes van het Ibericovarken.
Restaurant Hanninkshof
Usselerhofweg 5, Enschede
Telefoon: 053 428 3129
www.hanninkshof.nl
Openingstijden lezersmenu
Dinsdag t/m zondag: te reserveren
als lunch tussen 13.00 en 15.00 uur
en diner tussen 17.30 en 20.30 uur
Let op: 14 februari géén lezersmenu.
Op maandagen gesloten.
Standaard inhoud bon
Prijs lezersmenu 29,50 euro p.p. inclusief twee glazen wijn, bier of fris p.p. en kop koffie, cappuccino of thee. Uitsluitend na telefonische reservering en op vertoon van deze bon. Deze aanbieding is geldig van 1 t/m 28 februari 2019.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Met video
Dit is nu de meest verkochte autokleur ter wereld
Chemieconcern BASF heeft uitgezocht wat wereldwijd de populairste exterieurkleuren van nieuwe auto’s zijn. De verrassing is dat er steeds meer bijzondere kleuren bijkomen, zoals bijvoorbeeld ‘violet’. Bij de top 3 is het al jaren stuivertje wisselen tussen zwart, wit en grijs. -
Lezersmenu oktober 2019: De Kapel in Zenderen
Samen eten, samen delen. Bij De Kapel in Zenderen maken onze lezers in oktober kennis met 'shared dining'. Zes gerechtjes in plaats van de klassieke drie. -
Getest: dit is de beste wasdroogcombinatie
Wat is de beste wasdroogcombinatie? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Lezersmenu februari: Schenkerij PoortBulten in De Lutte
Puur genieten tussen bijzondere bomen. Schenkerij PoortBulten in De Lutte serveert in februari het lezersmenu van Tubantia. -
Lezersmenu oktober 2020: PoortBulten De Lutte
Na een stevige wandeling door het historische bomenpark of een fietstochtje door de bossen waar (volgens de mythe) vroeger de hellehond rondwaarde, komen de beentjes tot rust en gaat de liefde door de maag bij schenkerij PoortBulten.
-
PREMIUMKoken & Eten
Zo houd je je messen het handigst scherp (met bonustip voor je kartelmes)
Met twee, hooguit drie goede koksmessen kun je een heel kokend leven voort. Maar dan moet je ze wel goed verzorgen. Hoe doe je dat? -
-
-
Lezersmenu november: 't Oale Roadhoes in Tubbergen
Bij ‘t Oale Roadhoes gevestigd in het monumentale voormalige gemeentehuis van Tubbergen kunt u in november terecht voor een heerlijk lezersmenu. -
Lezersmenu december 2019: Het Wapen van Beckum
BECKUM - De vierde generatie Boenders verzorgt komende maand het lezersmenu in Het Wapen van Beckum. Een smaakvolle opmaat naar een sprankelend jubileumjaar.