Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Lezersmenu februari 2020: Het Rheins in Enter

ENTER - Samen een aantal gerechten delen is gemeengoed geworden. Met twaalf (onbekende) gasten één tafel delen is nieuw. Geniet en ontmoet bij Landgoed Het Rheins.

Het idee viel blijkbaar in de smaak, want bij de presentaties voor het Lezersmenu 2020 in oktober vorig jaar, viel de enthousiaste pitch van Rien Mol van restaurant Landgoed Het Rheins in Enter al in de smaak bij de lezersjury. Die was vol lof over zijn innovatieve shared table concept.

„Meer beleving aan tafel is de laatste jaren het credo in de horecawereld. De gasten komen niet alleen om te eten, ze willen vermaakt worden. Die ‘totaalbeleving’ daar gaat het om.”

Klik hier om uw mening te geven over het lezersmenu van februari 2020

Leuke dynamiek

Het lezersmenu van februari voldoet daar in hoge mate aan. „We placeren twaalf gasten aan één tafel. Deze mensen kennen elkaar niet allemaal. Dat zorgt voor een leuke dynamiek. Je ontmoet andere mensen,raakt in gesprek over onderwerpen die in bekend gezelschap misschien nooit ter sprake komen. Dat is spannend. We hebben ons personeel ook getraind om de conversatie op gang te helpen. Voor ons is het ook een experiment. Als het slaagt willen we in de zomer één dag per week de shared table invoeren.”

Voorgerecht

Zalm met kroepoek en furikakekruiden, geroosterde kip op koolsalade, rucola/kaaskroketje, Twents nagelhout met krentenwegge, kaascrème en ananas/mango chutney, wildbouillon met bospaddenstoelen.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Hoofdgerecht

Brisket met zoete aardappelpuree en rode port/tijmsaus, buikspek met zuurkool en likkie lakkiesaus, viscurry van koolvis met witte rijst, eendenborst met appel/peer chutney in rode portsaus, frietjes met truffelmayonaise en bosui.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Nagerecht

Vanille-ijs met geflambeerde warme kersen, witte en pure chocolademousse, vanille panna cotta met frambozencoulis, in chocolade gedompelde marshmallow. Show aan tafel met vloeibare stikstof.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Landgoed Het Rheins

Reintszijweg 5, Enter
Tel. 0547-383531
www.het-rheins.nl

Openingstijden lezersmenu

Maandag t/m zondag: Diner in twee shifts vanaf 17.00 uur en 19.30 uur
Op zondagen diner in twee shifts: vanaf 15.00 uur en 17.30 uur
Reservering van aparte tafel blijft mogelijk

Volledig scherm
© Tubantia