Volledig scherm
De Lutte - Lezersmenu Tubantia bij Arboretum editie alle Foto Carlo ter Ellen DTCT CTE20180118 © Carlo ter Ellen

Lezersmenu februari: Schenkerij PoortBulten in De Lutte

Puur genieten tussen bijzondere bomen. Schenkerij PoortBulten in De Lutte serveert in februari het lezersmenu van Tubantia. 

Schenkerij PoortBulten is sinds de opening, een jaar geleden, uitgegroeid tot een geliefde pleisterplek. Arboretum PoortBulten wordt omschreven als ‘schatkamer van de natuur’. Het 19 ha. grote park - nabij het dorp De Lutte – biedt plek aan liefst 2.600 in- en uitheemse bomen en heesters. Jaarlijks bezoeken zo’n 120.000 belangstellenden het natuurpark.

Klik hier om uw mening te geven over het menu van deze maand.

Uit hout en glas opgetrokken biedt de schenkerij een goed in deze omgeving passende horecazaak. Restaurant en bar bieden plaats aan 85 gasten. Op de eerste etage zijn nog eens 40 plekken, met fraai uitzicht op de bomenpracht rondom. Gastheer Bas Vunderink en zijn echtgenote Marcella willen met een heerlijk driegangenlezersmenu aan een groot publiek in de regio duidelijk maken, dat de schenkerij meer biedt dan een kleine kaart, proeverijen en lunches. Chef-kok Rolf Weyzig heeft een verfijnd lezersmenu in petto.

Coquille met een tartaar van gamba’s en een hangop van limoen en gember is uw voorgerecht, dat met een broodje en gezouten boter wordt geserveerd. De aanbevolen wijn is een fruitige Sauvigon Blanc 2017 van het Chileense wijnhuis Yelcho.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Het hoofdgerecht is dungesneden kalfslende met tonijnsaus, gefrituurde kappertjes en groenten. Als bijgerecht een frisse salade. De licht kruidige Filosur Malbec 2015 uit Mendoza (Argentinië) zorgt dat de dunne reepjes kalfsvlees goed tot hun recht komen.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Groene appelparfait met mangomousse is een fijn dessert. Afsluitend krijgt u koffie, cappuccino of thee met een huisgemaakte lekkernij geserveerd. 

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Adresgegevens

Schenkerij PoortBulten
Lossersestraat 66
De Lutte

Telefoon: 06 29 29 66 44
Websitewww.schenkerijpoortbulten.nl

Verder informatie:

Lezersmenu van 1 t/m 28 februari 2018, alle dagen geopend (m.u.v. maandag) vanaf 17.00 uur. Schenkerij PoortBulten ligt bij hoofdingang Arboretum Poort Bulten (Natuurmonumenten). Ruime parkeerplaats aanwezig.

De prijs van het lezersmenu bedraagt 27,50 euro p.p., inclusief twee glazen wijn, bier of fris p.p. en kop koffie, cappuccino of thee. Deze aanbieding is geldig van 1 t/m 28 februari 2018. Reserveren kan uitsluitend telefonisch.