Lezersmenu januari 2019: De Wilmersberg in De Lutte
DE LUTTE - Landgoedhotel De Wilmersberg in De Lutte bijt in 2019 het spits af met een uitgelezen lezersmenu dat past bij het aardse van het seizoen.
Delen per e-mail
Chef de cuisine Ronald Bor van De Wilmersberg heeft een menu samengesteld in de geest van januari. ,,Aardse ingrediënten als shiitakes, topinamboer, knolselderij en krootjes (bieten) passen daar uitstekend bij’’, benadrukt Willem Dankers. De chef-kok van restaurant Dorset in Borne was ooit leermeester van Ronald Bor bij - toen nog - De Stenen Tafel in Borculo. Hij beveelt het gevarieerde driegangenmenu van zijn collega van harte aan.
De Wilmersberg ligt op een van de mooiste plekjes van Twente tussen De Lutte en Oldenzaal. Het uitzicht vanuit de dinerzaal, die plaats biedt aan 120 personen, is zelfs in de winter betoverend mooi.
Voorgerecht
Spicy macaron met artisjok appel en Shiso purper (amuse). Tartaar van shiitakes, met oude geitenkaas, topinamboer, knolselderij, zwarte (gefermenteerde) knoflook (vegetarisch).
Hoofdgerecht
Gegrilde kalfslende in een jus van gerookte boter. Daarbij polenta (gemalen maismeel), diverse soorten biet en een crunch van pecanoten.
Nagerecht
Mandarijnencurd met een gel van sinaasappel en partjes bloedsinaasappelop een crunch van Oreo, daarbij een sorbet van witte chocolade en limoen.
Landgoedhotel De Wilmersberg
Rhododendronlaan 7, De Lutte
Telefoon : 0541-585555
www.wilmersberg.nl
Verdere informatie
Diner vanaf 14.00, 17.00 en 20.00 uur. 1 januari gesloten.
Standaard inhoud bon
Prijs lezersmenu 29,50 euro p.p. inclusief twee glazen wijn, bier of fris p.p. en kop koffie, cappuccino of thee. Uitsluitend na telefonische reservering en op vertoon van de bon. Deze aanbieding is geldig van 2 t/m 31 januari 2019.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lezersmenu augustus 2020: Bistro De Kolenbrander in Hengevelde
HENGEVELDE - Bistro de Kolenbrander in Hengevelde moest in maart abrupt stoppen met het Lezersmenu. Vijf maanden later, pakt het restaurant de draad weer op met een sprankelend zomermenu. Letterlijk, want bij het voorgerecht wordt een overheerlijke prosecco spumante DOC geschonken. -
Lezersmenu mei: De Greune Weide in Eibergen
Genieten bij De Greune Weide. Voor de eerste keer doet het prachtig gelegen landhotel en restaurant mee aan het Tubantia lezersmenu. -
Lezersmenu september 2018: Dock 19 in Almelo
ALMELO - Het is niet de eerste keer dat Dock 19 deelneemt aan het lezersmenu. Het restaurant is populair, mede dankzij de sfeervolle inrichting en het royale terras, deels op een boot. Binnen is plek voor 110 gasten, buiten zijn 80 plaatsen. -
Lezersmenu november 2019: Florilympha in De Lutte
DE LUTTE - Een mooier decor dan het Lutterzand in herfsttinten kan Madeleine Strikker van restaurant Florilympha zich niet wensen. Dat zie je terug op het bord. -
Lezersmenu oktober: De Sociëteit in Almelo
-
Lezersmenu december 2019: Het Wapen van Beckum
BECKUM - De vierde generatie Boenders verzorgt komende maand het lezersmenu in Het Wapen van Beckum. Een smaakvolle opmaat naar een sprankelend jubileumjaar. -
Lezersmenu mei 2019: Pop-up GastroFabrique in Hengelo
HENGELO - In de voormalige Hazemeijerfabriek in Hengelo verrijst in mei een pop-uprestaurant. De GastroFabrique schotelt onze lezers vier gangen voor. -
Video
Lezersmenu mei 2020: Met videohulp van een chef-kok een lezersmenu in je eigen restaurant
ALMELO - Voor het Lezersmenu schuif je met Pinksteren lekker thuis aan in je eigen restaurant. Met videohulp van een chef-kok tover je in een handomdraai vijf exclusieve gerechten op tafel. Samen genieten, zelfs met familie en vrienden op afstand.