Sous-chef Raymond Bisschops, Jeroen en Els Geefhuizen, gastvrouw Madelief van der Helm.
Volledig scherm
Sous-chef Raymond Bisschops, Jeroen en Els Geefhuizen, gastvrouw Madelief van der Helm. © Annina Romita

Lezersmenu januari 2020: Oaks in Enschede

ENSCHEDE - Lezersmenu 'Oaks' klinkt als een krachtig statement. Stoer, duurzaam eiken. Het past als een jas bij het eten-doe-je-samen- concept van Els en Jeroen Geefhuizen.

Oaks Gastrobar in hartje Enschede bijt het spits af in het culinaire jaar 2020, waarin de formule van het Lezersmenu van de Twentsche Courant Tubantia enigszins is opgerekt en aangepast aan de eisen van deze tijd.

Opfrisbeurt

Na achttien jaar werd het tijd voor een opfrisbeurt waarin naast het klassieke drie gangen menu, ook ruimte is voor moderne, creatieve eetconcepten, zoals shared dining, all-you-can-eat, fingerfood, pop-up restaurants en foodtrucs. Uitgangspunt blijft natuurlijk een verrassend, volwaardig menu voor een vaste prijs van 29,50 euro per persoon. Maar de restauranthouders krijgen in 2020 nadrukkelijk meer vrijheid in de presentatie.

Horeca-echtpaar Els en Jeroen Geefhuizen greep die mogelijkheid met beide handen aan. In juni van dit jaar openden ze hun gastrobar Oaks in de Stadsgravenstraat (voorheen Atrium). „We hebben bewust gekozen voor 'shared dining', een formule waarin onze gasten - soms met z'n tweeën, vaak met meer - samen meerdere gerechten bestellen", legt Jeroen uit. „De nadruk ligt op beleving en 'samen eten'”, vult Els aan.

Klik hier om uw mening te geven over het lezersmenu van januari 2020

Gang 1: Proeverij

Rundercarpaccio, gamba's in currysaus, tapenade, kruidenboter en knoflooksaus, ambachtelijk brood.

Volledig scherm
© Annina Romita

Gang 2: Sharing

Iberico boneless ribs, rode koolsalade, smokey bbq-saus en lenteui. Kip in paprika/chilisaus en taugé. Gebakken zalm in teriyakisaus met zwarte sesam. Ovenaardappeltjes, rijst met cashewnoten en gemengde salade.

Volledig scherm
© Annina Romita

Gang 3: Individueel

Koffie compleet met bolletje vanille-ijs en diverse zoetigheden.

Volledig scherm
© Annina Romita

Oaks Gastrobar

Stadsgravenstraat 47 in Enschede
www.oaksgastrobar.nl

Openingstijden lezersmenu:

Dinsdag t/m zaterdag. Diner vanaf 17.00 uur, tot 21.00 uur aan tafel. Nieuwjaarsdag, zondags en maandags gesloten.

Volledig scherm
© Tubantia