Volledig scherm
Kevin Scheper, Moniek Eberhard en Roy Ottink (v.l.n.r.) van Kosie Food & Drinks © Emiel Muijderman

Lezersmenu juli 2018: Kosie Food & Drinks in Enschede

Klein, knus en karakteristiek. In een rustige en intieme sfeer is er bij Kosie Food & Drinks alle tijd voor de gast. Het nog jonge restaurant in Enschede serveert in juli uw lezersmenu.

Klassieke Europese gerechten ‘met een twist’, lokale leveranciers, veertig zitplaatsen en gerechten die vanuit een open keuken worden opgediend. Bij Kosie voelt iedereen zich snel thuis en staat een avondje uit eten in het teken van ontspannen en onthaasten.

Moniek Eberhard (gastvrouw), Kevin Scheper (chef-kok) en Roy Ottink (souschef) vinden het en geweldige uitdaging dat ze een half jaar na de opening een eigen Tubantia-lezersmenu mogen presenteren.

Klik hier om uw mening te geven over het Lezersmenu van deze maand

Voorgerecht

Als voorgerecht verse wilde Scandinavische zalm, gemarineerd in Gin, met een crème van Skyr, peterselie, een salade van zure venkel en twee bereidingen van komkommer. De wijnsuggestie: Gebrüder Steffen Weissburgunder 2017, een fruitige Pinot Blanc met milde aroma’s.

Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Hoofdgerecht

Langzaam gegaarde rundernek van Wildhoeve Angus is het hoofdgerecht. Gegaard in zwarte knoflook en gelakt met eigen jus. Geserveerd met seizoensgroenten en een aardappelkrokantje. De stevige smaken vragen om een volle, ronde Ramon Bilbao Single Vineyard Rioja.

Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Nagerecht

Een nagerecht om van te smullen: een taartje van chocolade en kersen, huisgemaakt Kriek ijs en een crumble van witte chocolade. Mocht u een bijpassend aperitief willen: Moscato d’Asti DOCG. Deze frisse licht bruisende wijn heeft een herkenbare smaak van Muscat. Afsluitend een kop koffie, cappuccino of thee.

Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Kosie Food & Drinks

Van Lochemstraat 226, Enschede
Telefoon: 053 – 478 99 38
www.kosiefood-drinks.nl

Verdere informatie:

Lezersmenu van woensdag t/m zondag vanaf 17.00 uur. Restaurant op 5 minuten loopafstand NS-station. Parkeren: Wenninkgaarde en Irenegarage.

Standaard inhoud in bon:

Prijs lezersmenu 27,50 euro p.p. inclusief twee glazen wijn, bier of fris p.p. en kop koffie, cappuccino of thee. Uitsluitend na telefonische reservering en op vertoon van deze bon. Deze aanbieding is geldig van 1 t/m 31 juli 2018.

Volledig scherm
© Tubantia