Lezersmenu juni 2018: Hotel-restaurant Tante Sien in Vasse
Tante Sien had een vooruitziende blik. Vanuit haar boerderij, tegenover de rk kerk, schonk zij dorstige kerkgangers na de mis een borrel in. Daar serveerde zij meteen een pannenkoek bij. En zo zag horecabedrijf Tante Sien in 1881 het levenslicht.
Inmiddels geniet deze pleisterplaats in Vasse grote bekendheid in de hele regio. Niet in het minst vanwege de ligging in een van de mooiste delen van Nederland, stelt eigenaar Oscar Damen. Met het Dal van de Mosbeek, het Springendal en watermolens om de hoek is het een perfecte bestemming voor fietsers en andere recreanten. Die strijken graag neer op het grote terras of in een van de gezellige eetzalen. Slapen kan ook: er zijn zestien kamers.
De ervaren chef-kok Luc Kiers stelde een echt voorjaarsmenu samen, waarbij hij zoveel mogelijk gebruik maakt van streekproducten. Zo verwerkt hij uitsluitend Manderveense aardbeien, en komen de wijnen van het lokale Twentsch Wijnhuis.
Voorgerecht
Vooraf is er een minibloempotje met een meergranenbolletje met yoghurtknoflooksaus. Het voorgerecht is een verrassende rouleau van gegrilde gerookte lamsham met cremolata en groene asperges met mosterdcrème. De hierbij geselecteerde wijn is Radio Boca Verdejo uit Spanje, een droge frisse wijn met nuances van citrusfruit.
Hoofdgerecht
Daarna verschijnt een groot bord op tafel, met heerlijk malse, in soja gemarineerde boerderijeend met verse lentegroenten. Daarbij een zoete aardappelmousseline, rosevalchips en madeirajus. De gekozen wijn is Cantine Due Palme Levro Negroamaro del Salento uit Italië, een soepele, fruitige rode wijn met een kruidige afdronk.
Nagerecht
Liefhebbers van zomerkoninkjes komen aan hun trekken bij het nagerecht. Het drieluik bestaat uit een mousse van aardbeien met Grand Marnier, een yoghurt-aardbeitaartje met aceto balsamico, en huisgemaakt ijs van aardbeien, chocola met pistachenootjes. Ter afsluiting koffie, thee, cappuccino of espresso.
Hotel en restaurant Tante Sien
Denekamperweg 210, Vasse
Telefoon: 0541-680208
www.tantesien.nl
Verdere informatie
Lezersmenu:
Alle dagen van de week tussen 17.00 en 20.00 uur. Reserveren kan per telefoon of e-mail: info@tantesien.nl
Standaard inhoud in bon:
Prijs lezersmenu 27,50 euro p.p. inclusief twee glazen wijn, bier of fris p.p. en kop koffie, cappuccino of thee. Uitsluitend na telefonische reservering en op vertoon van deze bon. Deze aanbieding is geldig van 1 t/m 30 juni 2018.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit. -
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
PREMIUM
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit. -
Lezersmenu december 2016 - Het Losse Hoes Holten
Genieten op de Holterberg. Gasterij Het Losse Hoes doet in december met een reeks heerlijke gerechten een gooi naar de titel ‘beste lezersmenu van het jaar’. -
Stem nu! Welk restaurant serveerde het beste lezersmenu in 2018?
ENSCHEDE - Alle borden zijn uitgeserveerd en de restaurants wachten nu in spanning af. Bij welke eetgelegenheid at u in 2018 het beste lezersmenu? Breng direct uw stem uit en bepaal wie de opvolger wordt van ’t Oale Roadhoes (Tubbergen) en De Postelhoek (Oud-Ootmarsum), die vorig jaar gelijk eindigden en samen de titel in de wacht sleepten.
-
Lezersmenu mei 2019: Pop-up GastroFabrique in Hengelo
HENGELO - In de voormalige Hazemeijerfabriek in Hengelo verrijst in mei een pop-uprestaurant. De GastroFabrique schotelt onze lezers vier gangen voor. -
-
-
Stemmen
Kies het beste lezersmenu van 2017
ENSCHEDE - Wie wordt de opvolger van 't Losse Hoes (Holten), dat volgens de abonnees van De Twentsche Courant Tubantia in 2016 het beste lezersmenu serveerde? -
video
Voor het eerst 2 winnaars lezersmenu: ’t Oale Roadhoes en Postelhoek
ALMELO Voor het eerst sinds de introductie van het Tubantia Lezersmenu (2001) hebben lezers van de krant twee restaurants aangewezen als winnaar. Bij de verkiezing van het ‘beste lezersmenu’ van 2017 eindigden ’t Oale Roadhoes (Tubbergen) en De Postelhoek (Oud-Ootmarsum) met een gelijk puntenaantal op de eerste plaats.