Wouter Braamhaar en zijn crew van Kötter Seafood Oldenzaal
Volledig scherm
Wouter Braamhaar en zijn crew van Kötter Seafood Oldenzaal © Annina Romita

Lezersmenu juni 2019: Kötter Seafood in Oldenzaal

OLDENZAAL - Een viswinkel combineren met een culinair visrestaurant. Wouter en Nicole Braamhaar zagen die droom vorig jaar uitkomen. Welkom bij Kötter Seafood.

In het centrum van Oldenzaal, niet ver van de Plechelmus, vind je Kötter Seafood. De oude viswinkel vanWouter en Nicole aan de Steenstraat groeide na tien jaar uit zijn jas. Vorig jaar kreeg het enthousiaste ondernemerspaar de kans het pand van de buurman te kopenaan de Gasthuisstraat.

Klik hier om uw mening te geven over het Lezersmenu van deze maand

Modern ingericht restaurant

„Omdat het een stuk groter is, konden we drie keer zoveel zitplekken creëren. En in de zomer hebben we ook nog de beschikking over een groot terras. Zo ontstond het idee om, als verlengstuk van de viswinkel, ook een visrestaurant te beginnen”, vertelt Wouter, terwijl hij trots het resultaat laat zien.

Een modern, warm ingericht restaurant, dat plaats biedt aan circa vijftig gasten. Overdag wordt het gebruikt door bezoekers die iets van de lunchkaart willen eten. Na sluitingstijd van de winkel wordt het restaurant met een schuifwand afgescheiden van de winkel en ontstaat er een intieme en sfeervolle eetgelegenheid waar chef-kok Jordy Gebben en gastheer/sommelier Niels Hobbelink de scepter zwaaien.

Voorgerecht

Tartaar van horsmakreel aangemaakt met friszure appel en komkommer, rasp en sap van limoen, krokante witte rijst, zoetzure komkommer en rettich, crème van jasmijn en een soepje van komkommer.

Volledig scherm
© Annina Romita

Hoofdgerecht

Gebrande zeebaarsfilet met gekonfijte aardappel, rolletjes van savooiekool met kurkuma, crème van yoghurt, haringkaviaar, zomerpostelein en een saus van aardappeluitlek.

Volledig scherm
© Annina Romita

Nagerecht

Warm taartje van witte chocolade met een lopende vulling, ijskoud aardbeiensoepje, vers rood fruit, hangop en limoen kwarkijs.

Volledig scherm
© Annina Romita

Kötter Seafood

Gasthuisstraat 3, 7571 CC, Oldenzaal
Telefoon: 0541-768410
www.kotterseafood.nl

Openingstijden lezersmenu

Maandag en dinsdag gesloten
Woensdag vanaf 18.30 uur
Donderdag vanaf 18.30 uur
Vrijdag vanaf 19.30 uur
Zaterdag vanaf 18.00 uur
Zondag vanaf 13.00 en 18.00 uur
Eerste pinksterdag geopend

Standaard inhoud bon

Prijs lezersmenu 29,50 euro p.p. inclusief twee glazen wijn, bier of fris p.p. en kop koffie, cappuccino of thee. Uitsluitend na telefonische reservering en op vertoon van deze bon. Deze aanbieding is geldig van 1 t/m 30 juni 2019.

Volledig scherm
© Tubantia