Vlnr: Iris Veenstra, Monja ter Stal, Henk Janssen (chefkok) en Martin Hoogland (eigenaar)
Volledig scherm
Vlnr: Iris Veenstra, Monja ter Stal, Henk Janssen (chefkok) en Martin Hoogland (eigenaar) © Carlo ter Ellen DTCT

Lezersmenu maart 2019: Hollands Schwarzwald in Rijssen

RIJSSEN - Het Schwarzwald roept associaties opmet bergen, bossen en romantiek. Het gelijknamige restaurant in Rijssen lift daar graag op mee.

De naam van het restaurant/partycentrum aan de Markeloseweg verwijst naar het nabijgelegen natuurgebied Hollands Schwarzwald. Zijn natuurlijke ligging maakt Het Schwarzwald tot een aantrekkelijk toevluchtsoord voor wandelaars en fietsers.

Klik hier om uw mening te geven over het Lezersmenu van deze maand

Voorgerecht

Het voorgerecht is een taartje van gerookte en gemarineerde zalm met een crème van saffraan en een zoerzure ‘pickle’ van komkommer. Bij het voorgerecht schenken de gastvrouwen Monja ter Stal en Iris Veenstra een fruitige Prime Cuts uit Zuid-Afrika.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht is traditioneel Hollands: op lage temperatuur gegaarde kalfssukade op een mousseline van aardappel en winterpostelein. Daarover een kruidige kalfsjus. In lijn met het seizoen wordt dit winterse gerecht opgefleurd met frisse voorjaarsgroenten: lente-ui, bospeen, snijbonen en gepofte cherrytomaatjes.

Daarbij wordt een ‘Conde Pinel’ geschonken. Kenmerkend voor deze stevige Spaanse tempranillo zijn de lange afdronk en de aroma’s van zwart fruit en vanille.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Nagerecht

Het nagerecht is een klassieke combinatie van chocolade en rood fruit, feestelijk geserveerd in een glas en een klein weckpotje. Het bestaat uit een mousse van bittere chocolade en een coulis van framboos, een taartje van frambozengelei met een bodem van bastognekruimels. Daarbij wordt een bolletje vanille-ijs geserveerd op een krokantje.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Hollands Schwarzwal

Markeloseweg 115, Rijssen
Telefoon: 0548 518505
www.hetschwarzwald.nl

Openingstijden lezersmenu

Woensdag t/m vrijdag tussen 16.00 en 20.00 uur
Zaterdag en zondag: tussen 16.00 - 18.30 en tussen 19.00 uur - eind
Maandag en dinsdag gesloten

Standaard inhoud bon

Prijs lezersmenu 29,50 euro p.p. inclusief twee glazen wijn, bier of fris p.p. en kop koffie, cappuccino of thee. Uitsluitend na telefonische reservering en op vertoon van deze bon. Deze aanbieding is geldig van 1 t/m 31 maart.

Volledig scherm
© Tubantia