Lezersmenu mei 2017: Restaurant Negentien23 Hengelo
Gastvrijheid staat hoog in het vaandel van restaurant Negentien23. Chef-kok Robert Dayan heeft een heerlijk en toegankelijk lezersmenu samengesteld om zoveel mogelijk gasten de gelegenheid te bieden kennis te maken met dit nieuwe restaurant. Hoewel nieuw, het complex bestaat eigenlijk al sinds 1923 en daaraan refereert dan ook de naam. Het huidige restaurant is modern en sfeervol ingericht, met kroonluchters, mooi gedekte tafels en comfortabele stoelen.
Eigenaren Gabriël Mutlu en Peter Soet zetten eerst warm brood met oosterse tapenade, tzatziki en kruidenboter op tafel. Alles is vers bereid.
Voorgerecht
Het voorgerecht is gerookte eendenborstfilet op een bedje van gemengde salade met frambozendressing en pijnboompitten. Hierbij past de volle rode Avontroodt, waarin shiraz en merlot op eikenhout te herkennen zijn. Negentien23 betrekt de wijnen onder meer van wijngaard Zonneweelde in Zuid-Afrika. Voor wie wit prefereert is een wijn van hetzelfde huis beschikbaar.
Hoofdgerecht
Hierna komt een mals duo van varkenshaasoester en biefstuk in rodeportsaus op tafel. Het vlees rust op een bedje van gegrilde groenten met tomaat, courgette en een grote gevulde champignon. Erbij een garnituur van frisse salade, krieltjes en frites. Uitstekende begeleider van dit hoofdgerecht is rode wijn van Zonneweelde.
Nagerecht
Het nagerecht smaakt zoals het oogt: een notenparfait met karamelsaus, bolletje vanille-ijs met slagroom, kletskop en vers fruit. Tegen bijbetaling: een passende dessertwijn.
Tenslotte is er koffie, cappuccino of thee met iets lekkers.
Restaurant Negentien23
Twekkelerweg 327, Hengelo
Telefoon 074-7676550
www.waarbeekzalen.nl
Reserveren
Reserveren uitsluitend telefonisch van maandag t/m zondag tussen 15.00 en 19.00 uur. Het lezersmenu wordt geserveerd van donderdag t/m zondag, om 16.30 uur en 19.30 uur. Eventuele dieetwensen en allergieën kunt u bij het reserveren doorgeven.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lezersmenu februari: Schenkerij PoortBulten in De Lutte
Puur genieten tussen bijzondere bomen. Schenkerij PoortBulten in De Lutte serveert in februari het lezersmenu van Tubantia. -
Rijstevlaai en soezen: dit kan iedere beginnende thuisbakker maken
Iedereen is gek op zoetigheid. Natuurlijk kan je hiervoor naar de bakker bij jou om de hoek gaan, maar veel bakrecepten kun je heel makkelijk zelf maken. Twee patissiers geven inspiratie voor de makkelijkste bakrecepten waar iedereen mee aan de slag kan. -
Skivakantie: hier zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht
Heel wat Nederlanders gaan binnenkort weer met de auto op skivakantie. Maar hoe zit het met de verplichting tot winterbanden? En hoe bevestig je sneeuwkettingen? Dit zijn de belangrijkste regels. -
Lezersmenu juli 2020: De Buurman in Hengelo
HENGELO - De coronamaatregelen maakten in maart abrupt een einde aan het Tubantia Lezersmenu. Een hard gelag voor de trouwe deelnemers die maandelijks een tafeltje reserveerden. Vanaf 1 juli kan het weer. Bij De Buurman Food & Drinks in Hengelo. ,,We zijn ontzettend blij dat we weer gasten mogen ontvangen.” -
column
Om vijf uur ’s ochtends je bed uit, net als Obama: waarom we graag succesvolle mensen nadoen
Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: routines van succesvolle mensen
-
Lezersmenu oktober 2019: De Kapel in Zenderen
Samen eten, samen delen. Bij De Kapel in Zenderen maken onze lezers in oktober kennis met 'shared dining'. Zes gerechtjes in plaats van de klassieke drie. -
-
-
Lezersmenu december 2016 - Het Losse Hoes Holten
Genieten op de Holterberg. Gasterij Het Losse Hoes doet in december met een reeks heerlijke gerechten een gooi naar de titel ‘beste lezersmenu van het jaar’. -
Postelhoek, Kolenbrander en Roadhoes naar finale beste Lezersmenu
Verrast, verbaasd en verheugd. Bij De Postelhoek (Oud Ootmarsum), De Kolenbrander (Hengevelde) en 't Oale Roadhoes (Tubbergen) kan de vlag uit. De restaurants zijn meer dan blij met hun nominatie voor een ereprijs bij het lezersmenu van De Twentsche Courant Tubantia. Jaarlijks bepalen lezers van de krant welk menu ze in het voorgaande jaar als beste waardeerden.